7.1 C
Zagreb
Utorak, 28. studenoga, 2023.

Gebrüder Weiss otvorio poslovnicu u Albaniji

S poslovnicom u Tirani logističar upotpunjuje svoju jugoistočnu europsku mrežu poslovnica / šire se transportne veze s Albanijom

Tvrtka Gebrüder Weiss otvorila je u veljači poslovnicu u albanskom glavnom gradu Tirani. Međunarodna transportna i logistička tvrtka time je zatvorila geografski jaz između Crne Gore i Sjeverne Makedonije te proširila svoje prometne veze u jugoistočnoj Europi. Tvrtka Gebrüder Weiss sada je zastupljena na zapadnom Balkanu s poslovnicama u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji.

“Transporti u i iz Albanije značajno su porasli u posljednjih deset godina. Većina uvezene robe dolazi iz Europske unije. S poslovnicom u Tirani, najvažnijem prometnom čvorištu zemlje, želimo klijentima iz industrije i trgovine ponuditi izravne veze s Albanijom, a time i s cijelom EU”, izjavio je Thomas Moser, direktor i regionalni voditelj Black Sea/CIS u tvrtki Gebrüder Weiss.

Preduvjeti za to su dobri: Pružatelj logističkih usluga ima gustu mrežu kopnenog transporta u susjednim zemljama kao i u srednjoj i istočnoj Europi. “U prvom koraku ćemo proširiti postojeću liniju zbirnog tereta između Sjeverne Makedonije (Skopje) i Albanije u oba smjera. Planirane su i nove veze s Italijom, glavnim trgovinskim partnerom Albanije”, rekla je Dorina Islami, voditeljica za Albaniju u tvrtki Gebrüder Weiss.

Gospodarski izgledi u Albaniji ponovno su pozitivniji nakon pandemije korone. Za 2023. očekuje se gospodarski rast od oko tri posto. U trgovinskoj bilanci prevladava uvoz hrane, strojeva, kemikalija i tekstila. Izvozni proizvodi u Europsku uniju, s kojom postoji sporazum o slobodnoj trgovini od 2009., uključuju odjeću i hranu, željezo i čelik te druge sirovine i građevni materijal.

Povezani članci

Najnovije objave

Održivost u nabavi – trošak ili dodana vrijednost?

Pet ključnih razloga zašto bismo implementirali održivost u nabavi su: zahtjevi investitora i potrošača, zakonska regulativa, upravljanje rizikom, klimatske promjene i inovacije. Ovi razlozi...