14.1 C
Zagreb
Petak, 23. veljače, 2024.

Hapag-Lloyd uspostavlja kopnene koridore kroz Saudijsku Arabiju

Cilj im je pružiti klijentima krizno rješenje kako bi zaobišli blokadu sve do normalizacije situacije u Crvenom moru

Hapag-Lloyd, njemačka brodarska grupa, objavila je planove za suočavanje s krizom u Crvenom moru. Kako bi umanjili utjecaj ove krize na pomorski promet, planiraju uspostaviti kopnene koridore kroz Saudijsku Arabiju. Do normalizacije situacije, brodovi će biti usmjereni dužom rutom, oko Rta dobre nade.

Kompanija će pratiti situaciju, a čim tranzit postane siguran, ponovno će usmjeriti brodove kroz Crveno more i Sueski kanal. Osim toga, najavljuju kopnene koridore za tranzit robe od Džebel Alija, Damama i Džubaila do prekooceanskog terminala u Džedi.

Cilj im je pružiti klijentima krizno rješenje kako bi zaobišli blokadu sve do normalizacije situacije u Crvenom moru. Hapag-Lloyd naglašava svoju snažnu prisutnost u bliskoistočnoj regiji s 55 lučkih i 53 kopnena terminala. Prateći situaciju, tvrtka će prilagoditi svoje operacije kako bi osigurala kontinuitet trgovine u regiji.

Povezani članci

Najnovije objave

METRANS Grupa preuzela hrvatsku tvrtku Adria rail

Adria Rail, kao hrvatska tvrtka koja se bavi vožnjom intermodalnih vlakova za, iz i kroz Hrvatsku, postala je 100% članica METRANS Grupe nakon što...