25.9 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja, 2024.

REWE ulaže 250 milijuna eura u novi distribucijski centar u Magdeburgu

Grupacija REWE otvorila je novi distribucijski centar u svom industrijskom i logističkom centru Magdeburg Rothensee, tri godine nakon što je na tom mjestu započela izgradnja.

Njemački trgovac uložio je oko 250 milijuna eura u novu zgradu koja se prostire na približno 49.500 četvornih metara, dodaje se.

REWE se udružio s dobavljačem rješenja za automatizaciju skladišta Swisslog kako bi implementirao tehnologiju automatizacije u objektu, piše Esmmagazine.com.

“S ovim visokotehnološkim skladištem u Magdeburgu ne osiguravamo samo opskrbu robom na našim tržištima na sjeveru i istoku, već također ulazimo nove dimenzije u smislu razine automatizacije i performansi ovog drugog središnjeg skladišta. S 50% potpune automatizacije, RE D 39 [novi objekt] sada je sljedeći evolucijski korak u središnjoj logistici i čini Magdeburg jednom od najmodernijih logističkih lokacija – ne samo za nas u REWE Grupi, već u cijeloj Europi”, izjavio je Peter Maly, glavni operativni direktor logistike i upravljanja opskrbnim lancem u REWE grupi.

Godine 2014. REWE grupa otvorila je svoje prvo djelomično automatizirano centralno skladište u Neu-Isenburgu, dok je drugo takvo skladište otvoreno u Henstedt-Ulzburgu 2022.

Distribucijski centar
RE D 39 će u dogledno vrijeme opskrbljivati ​​prehrambenim artiklima devet regionalnih skladišta u regijama REWE East i North te 1.900 trgovina.

Osim REWE-a, kupci novog logističkog centra su trgovine iz Nahkaufa i drugi trgovački partneri REWE grupe.

U logističkom centru ima mjesta za 20.000 artikala suhe robe, a u udarnim danima iz distribucijskog centra može izaći do 286.000 paketa dnevno preko 53 izlaza za robu.

Kada bude potpuno operativan, postrojenje će zapošljavati 270 ljudi, dodaju iz tvrtke.

Proizvodi koji će se ručno pakirati uključuju laku i sitnu robu.

“Moderna maloprodaja hrane s radnim vremenom trgovina do 17 sati postavlja ogromne zahtjeve za logistiku. Otvaranjem našeg novog središnjeg skladišta postigli smo veliku prekretnicu u provedbi naše logističke strategije i može reagirati na budući rast prodaje, količine i artikala. RE D 39 omogućuje nam da dodatno optimiziramo distribuciju robe u REWE području punog asortimana značajno povećavajući fleksibilnost, s poboljšanom učestalošću isporuke i grupiranjem isporuke kao i konkurentnim logističkim troškovima”, objasnio je Lars Siebel, izvršni direktor logistike.

Fokus na održivost
Postrojenje će imati pozitivan utjecaj na klimatski cilj REWE grupe jer će svake godine uštedjeti približno četiri milijuna kilometara transportne udaljenosti.

Štoviše, zgrada je dobila ‘zlatni’ status od Njemačkog vijeća za održivu gradnju (DGNB). Objekt je projektiran kao višekatna građevina kako bi se ograničilo brtvljenje tla.

Ostale mjere održivosti uključuju korištenje regionalnih građevinskih materijala, LED rasvjetu, fotonaponske sustave, zelene krovove i e-punionice za automobile i bicikle, između ostalog.

Povezani članci

Najnovije objave

Kuehne+Nagel izvijestio o padu dobiti u drugom tromjesečju

Švicarska grupacija Kuehne+Nagel izvijestila je o padu svoje operativne dobiti u drugom tromjesečju od 23%, što je iznad očekivanja, navodeći da je spremna za...