12.8 C
Zagreb
Subota, 13. travnja, 2024.

Iveco Grupa i Hyundai rade na rješenjima održive mobilnosti

Suradnja između Hyundai Motora i Iveco Grupe označava značajan korak prema rješavanju izazova održivog prijevoza u Europi

Hyundai Motor Company i Iveco Grupa su ojačali svoju suradnju potpisivanjem Pisma Namjere (LOI) kako bi istražili rješenja za električne teške kamione prilagođene europskim tržištima. Ovaj korak obuhvaća baterijske električne kamione i kamione s gorivnim ćelijama, koristeći napredne tehnologije i resurse svake strane kako bi se ubrzao prijelaz prema održivoj budućnosti.

Partnerstvo između Hyundai a i Iveco Grupe datira iz ožujka 2022. godine kada su te dvije predstavile IVECO eDaily Fuel Cell Electric Vehicle na događaju IAA Transportation u Hannoveru, a kasnije u rujnu 2022. predstavile su IVECO BUS E-WAY H2.

RAZVOJ PARTNERSTVA
Najnoviji razvoj ovog partnerstva dogodio se u veljači ove godine s objavom ugovora o nabavi potpuno električnog Iveco gospodarskog vozila prilagođenog europskom tržištu. Ovo vozilo, temeljeno na Hyundaijevoj eLCV platformi, pokazuje predanost Hyundai Motora i Iveco Grupe isporučivanju vrhunskih rješenja za električnu mobilnost koja zadovoljavaju rastuće potrebe poduzeća i potrošača.

Suradnja između Hyundai Motora i Iveco Grupe označava značajan korak prema rješavanju izazova održivog prijevoza u Europi. Spajajući Hyundaijevu ekspertizu u platformama električnih vozila s Ivecovim iskustvom na tržištu gospodarskih vozila, partnerstvo ima za cilj predstaviti inovativna rješenja koja ne samo da smanjuju emisije ugljika, već i poboljšavaju učinkovitost i performanse.

Fokus na baterijskim i gorivnim ćelijskim električnim kamionima naglašava predanost Hyundai Motora i Iveco Grupe pružanju raznolike ponude električnih vozila koje zadovoljavaju različite potrebe kupaca. Baterijski električni kamioni pružaju dokazano rješenje za prijevoz na kratkim i srednjim relacijama, dok gorivne ćelijski električni kamioni nude prošireni doseg i brzo punjenje goriva, što ih čini pogodnima za dugotrajne operacije.

Osim razvoja električnih kamiona, Hyundai i Iveco Grupa također su posvećeni izgradnji cjelovitog ekosustava kako bi podržali široku primjenu električnih vozila. To uključuje ulaganje u infrastrukturu za punjenje, razvoj programa za recikliranje baterija te ponudu prilagođenih opcija financiranja i leasinga za kupce.

Dok se automobilska industrija nastavlja prema elektrifikaciji, partnerstva poput onog između Hyundai Motora i Iveco Grupe su ključna za poticanje inovacija i ubrzavanje prijelaza prema zelenijoj budućnosti. Spajajući svoje snage i resurse, ove dvije tvrtke su sposobne odigrati značajnu ulogu u oblikovanju budućnosti električne mobilnosti u Europi i šire.

Povezani članci

Najnovije objave

MAN predstavio novu generaciju kamiona za održivi teretni prijevoz

Riječ je o kamionu na vodikov pogon, koji predstavlja korak naprijed u dekarbonizaciji cestovnog teretnog prometa U traganju za održivijim rješenjima u prijevozu tereta, tvrtka...