25.9 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja, 2024.

MAN i ABB E-mobility brzim sustavom punjenja revolucionariziraju elektičnu mobilnost

Ovaj sustav, testiran u suradnji s MAN-om, omogućuje brzo punjenje baterija, od 10 % do 80 %, za samo pola sata

Premijera prototipa sustava Megawatt Charging System – MCS označila je novu eru u elektrifikaciji komercijalnih vozila, dok su tvrtke ABB E-mobility i MAN Truck & Bus proslavile monumentalni korak prema budućnosti održive mobilnosti. Ovaj inovativni sustav punjenja, predstavljen u MAN-ovom razvojnom centru u Münchenu, obilježio je prvu javnu demonstraciju punjenja s više od 700 kW i 1000 A s električnim kamionom.

Prototip Megawatt Charging System (MCS), razvijen od strane tvrke ABB E-mobility u Njemačkoj, bio je ključni igrač u današnjoj demonstraciji. Ovaj sustav, testiran u suradnji s MAN-om, omogućuje brzo punjenje baterija, od 10 % do 80 %, za samo pola sata. Osim što smanjuje vrijeme punjenja, MCS također produžuje domet vozila tijekom zakonom propisanih stanaka za vožnju za oko 300 do 400 km.

Premijera je privukla pažnju visokih dužnosnika, uključujući bavarskog premijera dr. Markusa Södera, koji je istaknuo važnost ovog tehnološkog koraka za Bavarsku i šire.

REVOLUCIONARNI SUSTAV
“Ovo je vrhunska tehnologija ekološke i ekonomične e-mobilnosti koja se razvija u Bavarskoj. Moramo staviti našu domaću industriju u poziciju da se natječe. Inovacija i tehnologija osiguravaju budućnost”, naglasio je dr. Markus Söder, premijer Bavarske.
Suradnja između ABB E-mobilityja i MAN-a ključna je za razvoj ovog revolucionarnog sustava punjenja. Michael Halbherr, izvršni direktor tvrtke ABB E-mobility, naglasio je važnost integrativnog razmišljanja i zajedničkog rada kako bi se osigurala održiva, pouzdana i ekonomična mobilnost. Alexander Vlaskamp, izvršni direktor tvrtke MAN Truck & Bus, također je istaknuo potrebu za brzim širenjem infrastrukture za punjenje kako bi se podržala elektrifikacija vozila.

Novi MCS megavatni standard punjenja tehnički je dizajniran za kapacitete punjenja do 3,75 MW na 3000 ampera (A). Očekuje se da će ovaj standard omogućiti značajna poboljšanja u vremenu punjenja, pružajući brže i učinkovitije punjenje. S finalizacijom MCS standarda, bit će moguće puniti kapacitete veće od jednog megavata.

Dok MCS predstavlja tehnički napredak, izgradnja potrebne infrastrukture predstavlja izazov. Potrebno je ulaganje u proširenje mreže i digitalizaciju kako bi se podržalo ovo brzo napredujuće područje održive mobilnosti.

Premijera sustava Megawatt Charging System označila je ključni korak prema održivoj i učinkovitoj mobilnosti. Suradnja između ABB E-mobilityja i tvrtke MAN Truck & Bus pokazala je da je ova tehnologija spremna za integraciju u komercijalne vozne parkove. S očekivanim završetkom međunarodnog procesa standardizacije za MCS, ova demonstracija predstavlja samo početak u revoluciji električnih vozila i infrastrukture punjenja.

Povezani članci

Najnovije objave

Kuehne+Nagel izvijestio o padu dobiti u drugom tromjesečju

Švicarska grupacija Kuehne+Nagel izvijestila je o padu svoje operativne dobiti u drugom tromjesečju od 23%, što je iznad očekivanja, navodeći da je spremna za...