12.8 C
Zagreb
Subota, 13. travnja, 2024.

DB Schenker pokreće kurirsku službu za hitne pošiljke

Osnovna ideja iza OBC usluge jest osigurati brzu reakciju i isporuku u hitnim situacijama

Globalni pružatelj logističkih usluga DB Schenker najavio je lansiranje svoje nove standardizirane usluge Onboard Courier (OBC), postavljajući novi standard u brzom i sigurnom zračnom prijevozu tereta diljem svijeta. Ova usluga je posebno dizajnirana za kupce koji zahtijevaju ekspresni prijevoz malih pošiljaka i pošiljaka visoke vrijednosti, nudeći rješenje za nepredviđene logističke izazove.

Thorsten Meincke, globalni član uprave za zračni i pomorski prijevoz u DB Schenkeru, istaknuo je važnost ove nove usluge: “OBC usluga osigurava da možemo ispuniti najzahtjevnije i vremenski osjetljive zahtjeve naših kupaca, bez obzira na njihovu lokaciju. S ovom novom uslugom, DB Schenker proširuje svoje mogućnosti zračnog prijevoza tereta.”

Osnovna ideja iza OBC usluge jest osigurati brzu reakciju i isporuku u hitnim situacijama poput dostave kritičnih automobilskih dijelova, kako bi se spriječili zastoji u proizvodnji ili isporuke medicinske opreme u bolnice. DB Schenker je u tu svrhu uspostavio namjenski OBC servisni tim koji djeluje 24/7 na tri kontinenta, omogućavajući kupcima dobivanje ponude u roku od nekoliko minuta i slanje kurira koji će osobno pratiti pošiljku na komercijalnom letu.

Stefan Pargfrieder, potpredsjednik globalne strategije i razvoja zračnog prijevoza u DB Schenkeru, naglasio je fleksibilnost i prilagođenost usluge individualnim potrebama klijenata.

“OBC usluga rješava situacije u kojima prava vrijednost artikla leži u njegovoj trenutnoj dostupnosti, a ne samo u njegovoj nabavnoj cijeni.”

Iako je DB Schenker ranije rješavao povremene OBC zahtjeve, lansiranje ove standardizirane usluge formalizira njezinu dostupnost kupcima širom svijeta, s posebnim naglaskom na industrije automobila, elektronike, vrhunske mode i zdravstva.

Sve u svemu, DB Schenkerova nova OBC usluga označava korak naprijed u brzom i sigurnom zračnom prijevozu tereta, postavljajući nove standarde u industriji logistike i pružajući pouzdana rješenja za hitne logističke izazove širom svijeta.

Povezani članci

Najnovije objave

MAN predstavio novu generaciju kamiona za održivi teretni prijevoz

Riječ je o kamionu na vodikov pogon, koji predstavlja korak naprijed u dekarbonizaciji cestovnog teretnog prometa U traganju za održivijim rješenjima u prijevozu tereta, tvrtka...