14.1 C
Zagreb
Petak, 23. veljače, 2024.

FedEx Express jača svoju prisutnost u Njemačkoj

Lokacije u Leipzigu i Karlsruheu dodatni su dokaz FedExovih dugoročnih ambicija rasta

FedEx Express, podružnica globalnog lidera u logistici, FedEx Corp., planira značajno povećati svoju prisutnost u Njemačkoj kroz otvaranje novog pogona sjeverozapadno od Leipziga i proširenje postojeće lokacije u Karlsruheu. Ovi razvoji, predviđeni za prvi kvartal ove godine, naglašavaju posvećenost FedExa pružanju poboljšanih usluga i ispunjavanju rastućih potreba svojih klijenata u regiji.

U Kabelsketalu, nedaleko od zračne luke Leipzig/Halle, gradi se impozantan novi objekt koji će zauzimati više od 17.000 četvornih metara. Ovaj prostor obuhvaća skladišni prostor od 3.400 četvornih metara te više od 850 četvornih metara poslovnog prostora. Ključna poboljšanja uključuju udvostručenje kapaciteta sortiranja, pristaništa za utovar kamiona i kombija, stanice za punjenje električnih vozila te inovativni koncept utovara i istovara za olakšavanje skladišnog prometa i povećanje sigurnosti na radu. Povezanost s S-Bahn sustavom omogućit će brze i učinkovite prometne veze s Leipzigom i Halleom.

U isto vrijeme, postojeća lokacija u Karlsruheu prolazit će kroz proširenje i modernizaciju na 3.600 četvornih metara. Očekuje se da će nadograđeni objekt s većim skladištem od oko 2.500 četvornih metara, rampom za utovar kamiona te 24 utovarna mjesta za kombi vozila značajno unaprijediti logističke kapacitete. Automatizacija paketne hale smanjit će vrijeme sortiranja za trećinu, gotovo udvostručujući kapacitet sortiranja. Osim toga, proširenje će rezultirati otvaranjem tri nova radna mjesta, dopunjujući trenutačni tim od 17 članova.

Stefan Dries, potpredsjednik zemaljskih operacija Njemačke, Austrije, Švicarske i Nordije za FedEx Express, ističe: “Lokacije u Leipzigu i Karlsruheu dodatni su dokaz naših dugoročnih ambicija rasta. Nakon modernizacije zračnog prolaza u Stuttgartu i otvaranja lokacije u Nufringenu, optimiziramo procese kako bismo ponudili još bolje iskustvo usluge klijentima i podržali ih u širenju poslovanja.”

Ovi razvoji slijede nakon otvaranja nove lokacije FedEx Expressa u Nufringenu 2022. i proširenja Air Gatewaya u Stuttgartu u proljeće 2023., jasno potvrđujući FedExovu predanost pružanju izvrsnih usluga i zadovoljavanju potreba klijenata u regiji. Fedex Express, svojim inovacijama i proaktivnim pristupom, nastavlja igrati ključnu ulogu u poticanju rasta i učinkovite logistike na njemačkom tržištu.

Povezani članci

Najnovije objave

METRANS Grupa preuzela hrvatsku tvrtku Adria rail

Adria Rail, kao hrvatska tvrtka koja se bavi vožnjom intermodalnih vlakova za, iz i kroz Hrvatsku, postala je 100% članica METRANS Grupe nakon što...