25.9 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja, 2024.

Nippon Express Holdings dovršio preuzimanje dionica tvrtke cargo-partner

Akvizicija tvrtke cargo-partner, sa sjedištima u središnjoj i istočnoj Europi, koja pruža globalne logističke usluge, predstavlja značajan korak prema širenju na globalnim tržištima, u skladu s dugoročnom vizijom NX Grupe da postane vodeća tvrtka s jakim globalnim prisustvom do 2037.

Tvrtka NIPPON EXPRESS HOLDINGS, INC., u ponedjeljak je u Beču, u sklopu konferencije za medije, objavila da je, u skladu sa sporazumom o prijenosu dionica, koji je 12. svibnja 2023. sklopljen s tvrtkom cargo-partner Group Holding AG i njezinim tvrtkama kćerima Multi Transport und Logistik Holding AG, Safer Overseas Transport Holding GmbH, cargo-partner GND GmbH i CARGO-PARTNER US HOLDINGS INC. (dalje u tekstu pod zajedničkim nazivom “cargo-partner”), kupila sve dionice nekoliko tvrtki kćeri tvrtke cargo-partner.

Stjecanje dionica zaključeno je 8. siječnja 2024. godine (po austrijskom vremenu) putem tvrtke s posebnom namjenom koja je u stopostotnom vlasništvu tvrtke Nippon Express Europe GmbH (predsjednik: Shinichi Kakiyama), europske holding tvrtke kćeri tvrtke NIPPON EXPRESS HOLDINGS. Osim toga, provedeni su i svi postupci nužni kako bi spomenute novostečene tvrtke postale tvrtke kćeri tvrtke NIPPON EXPRESS HOLDINGS.

“Akvizicija tvrtke cargo-partner, sa sjedištima u središnjoj i istočnoj Europi, koja pruža globalne logističke usluge, predstavlja značajan korak prema širenju na globalnim tržištima, u skladu s dugoročnom vizijom NX Grupe da postane vodeća tvrtka s jakim globalnim prisustvom do 2037. U tom smislu, NX Group prepoznaje potencijal za daljnji rast u regijama poput Afrike i Indije. Na europskom kontinentu, ističe se tržište Poljske kao značajno s obzirom na snažnu industrijsku proizvodnju. Kada je riječ o Hrvatskoj, gdje posluje cargo-partner Hrvatska, posebno smo uzbuđeni mogućnostima poslovanja na područjima gdje dosad nismo bili aktivni”, istaknuto je na konferenciji za medije.

Supsidijarizacija tvrtke cargo-partner upotpunit će logističku infrastrukturu grupacije NX u središnjoj i istočnoj Europi, za koju se očekuje da će u budućnosti ostvariti značajan rast kao proizvodna baza unutar europske regije te omogućiti grupaciji NX daljnje širenje globalne mreže, kao i poboljšanje usluga koje pruža u Europi.

Osim toga, posljedično povećanje obujma zračnog i prekomorskog prijevoza ojačat će konkurentnost grupacije na svjetskom tržištu, omogućiti joj da odgovori na različite potrebe svojih klijenata diljem svijeta i poboljšati njezinu sposobnost da zadovolji logističku potražnju između Azije i Europe, kao i drugih dijelova svijeta, te ojača strukturu svojih globalnih klijenata.

Tvrtka cargo-partner, sa sjedištem u Austriji, može se pohvaliti snažnom logističkom poslovnom bazom u središnjoj i istočnoj Europi, regiji koja privlači sve više pažnje kao europski industrijski klaster. Riječ je o vrlo uglednoj grupaciji koja je prvenstveno usredotočena na zračni i prekomorski teretni prijevoz u Europi, Aziji i Sjevernoj Americi, te nudi usluge željezničkog i kamionskog prijevoza i usluge ugovorne logistike.

S obziroma na to da grupacija NX i cargo-partner imaju različite baze klijenata i različite prednosti u određenim zemljama i regijama, nastojat će kroz međusobno nadopunjavanje izgraditi sinergije unutar logističkog poslovanja i na taj način ubrzati širenje i razvoj svojih globalnih poslovanja. U budućnosti će grupacija NX i cargo-partner maksimirati sinergiju koje stvaraju kao jedinstveni entitet kako bi pomogli u stvaranju vrijednosti za klijente i dionike grupacije NX.

Povezani članci

Najnovije objave

Kuehne+Nagel izvijestio o padu dobiti u drugom tromjesečju

Švicarska grupacija Kuehne+Nagel izvijestila je o padu svoje operativne dobiti u drugom tromjesečju od 23%, što je iznad očekivanja, navodeći da je spremna za...