12.8 C
Zagreb
Subota, 13. travnja, 2024.

Riječki terminal bit će opremljen modernim dizalicama

Planiran kao najmoderniji terminal na Jadranu, Rijeka Gateway trebao bi započeti s radom do 2025. godine, a ovaj korak možemo sagledati i kao partnerstvo koje predstavlja korak naprijed u transformaciji riječke luke i jačanju njenog položaja kao ključnog logističkog čvorišta na Jadranu

Njemačka tvrtka Liebherr, poznata po proizvodnji visokokvalitetnih industrijskih strojeva, najavila je isporuku dizalica za izgradnju kontejnerskog terminala Rijeka Gateway u riječkoj luci.

Izgradnja ovog ambicioznog projekta započela je u rujnu prošle godine, a rezultat je zajedničkog ulaganja vodećih svjetskih tvrtki APM Terminals (A.P. Moller-Maersk) i ENNA Logic, koja je dio ENNA Grupe.

U prvoj fazi investicije, koja obuhvaća naredne dvije godine, planirano je ulaganje više od 200 milijuna eura te se predviđa da će u toj fazi terminal moći pretovariti do 650.000 TEU godišnje. Za drugu fazu, koja je predviđena u narednih deset godina, predviđeno je još 180 milijuna eura i rast pretovara na više od milijun TEU, prenosi Pluton Logistics.

Liebherr će u sklopu svoje isporuke sudjelovati s 15 električnih pneumatskih dizalica i dva portalna krana na šinu (RMG). Njima će se upravljati iz upravljačke sobe, koju će također isporučiti Liebherr.

Generalni menadžer prodaje kompanije Liebherr Container Cranes Ltd, Declan O’Sullivan, komentirao je partnerstvo između Liebherr Container Cranes-a i Rijeka Gatewaya kao primjer zajedničke posvećenosti inovacijama i održivosti. Naglašava se da će terminal postaviti nove standarde za operativnu učinkovitost, sigurnost i ekološku odgovornost u jadranskoj regiji.

Planiran kao najmoderniji terminal na Jadranu, Rijeka Gateway trebao bi započeti s radom do 2025. godine, a ovaj korak možemo sagledati i kao partnerstvo koje predstavlja korak naprijed u transformaciji riječke luke i jačanju njenog položaja kao ključnog logističkog čvorišta na Jadranu. S obzirom na očekivani rast i unapređenje infrastrukture, Rijeka Gateway obećava da će postati ključni dio globalnog lanca opskrbe, pružajući učinkovite i održive usluge pretovara kontejnera u regiji.

Povezani članci

Najnovije objave

MAN predstavio novu generaciju kamiona za održivi teretni prijevoz

Riječ je o kamionu na vodikov pogon, koji predstavlja korak naprijed u dekarbonizaciji cestovnog teretnog prometa U traganju za održivijim rješenjima u prijevozu tereta, tvrtka...