25.9 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja, 2024.

FedEx zbog smanjenja troškova reže do 2.000 radnih mjesta u Europi

Tvrtka ima za cilj smanjiti back-office i komercijalne uloge i konsolidirati određene aktivnosti u Europi.

FedEx planira ukinuti između 1.700 i 2.000 radnih mjesta u pozadinskim uredima te komercijalnim pozicijama u Europi dok teži daljnjem smanjenju troškova u okruženju slabe potražnje, objavio je dostavni div u priopćenju za medije.

FedEx očekuje u sklopu plana uštedu između 125 i 175 milijuna dolara godišnje počevši od fiskalne godine 2027., koji podliježe 18-mjesečnom procesu savjetovanja u skladu s lokalnim zakonima i propisima.

Promjene također podrazumijevaju konsolidaciju određenih aktivnosti koje se izvode diljem Europe u “odabrane zajedničke centre aktivnosti koji su u zemljama koje su najbolje usklađene s našim potrebama i postojećim FedExovim otiskom nekretnina”, navodi se u priopćenju tvrtke. FedEx nije precizirao koje su to aktivnosti.

FedEx nastavlja pronalaziti načine za smanjenje troškova u svojoj mreži kako bi povećao svoju dobit usred slabog tržišta za dostavljače paketa.

Osim tekućeg programa DRIVE i spajanja svojih zasebnih Express i Ground mreža, tvrtka također smanjuje broj svojih zaposlenika. U razgovoru o poslovnim rezultatima u ožujku, izvršni potpredsjednik FedExa i financijski direktor John Dietrich rekao je da je div za isporuku smanjio svoju radnu snagu za gotovo 22.000 tijekom prošle godine i da očekuje “dodatne prilike u budućnosti dok napredujemo s našom transformacijom”.

U priopćenju od srijede, direktor operacija FedEx Internationala i izvršni direktor tvrtkinog Zračnog prijevoza Richard Smith opisao je nadolazeća otpuštanja u Europi kao “nužne radnje” koje bi pojednostavile funkcije tvrtke i smanjile strukturne troškove.

“Ove odluke ne shvaćamo olako, ali one su ključne za postavljanje FedExa na pravi put za budućnost”, rekao je Smith.

Unatoč planiranim otpuštanjima i konsolidacijama, FedEx je rekao da kupci neće vidjeti promjenu u usluzi koju mogu očekivati ​​od tvrtke u Europi.

FedEx se godinama zalaže za snažnije uporište u europskoj regiji, posebno na tržištu zemaljske dostave nakon akvizicije TNT Expressa 2016. godine. Na Bernsteinovoj konferenciji prošlog mjeseca, predsjednik i izvršni direktor FedExa Raj Subramaniam rekao je da Europa nudi prednosti za tvrtku u budućnosti i da za njega osobno predstavlja područje na koje ima veliki fokus.

Povezani članci

Najnovije objave

Kuehne+Nagel izvijestio o padu dobiti u drugom tromjesečju

Švicarska grupacija Kuehne+Nagel izvijestila je o padu svoje operativne dobiti u drugom tromjesečju od 23%, što je iznad očekivanja, navodeći da je spremna za...