25.9 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja, 2024.

Bugarska grupa Fantastico ulaže 18 milijuna eura u proširenje logističkog centra

Bugarski trgovački lanac Fantastico Group uložio je 18 milijuna eura u proširenje svog logističkog centra koji se nalazi u blizini Elin Pelina, blizu glavnog grada Sofije.

Nakon proširenja, Fantastico grupa sada upravlja najsuvremenijim objektom koji se prostire na približno 36.000 četvornih metara, piše Esmmagazine.com.

Projekt je opisan kao “strateški važan” za rast trgovačkog lanca i širenje na nova tržišta te optimizaciju procesa dostave.

Investicija je omogućila tvrtki dodavanje novih područja za robu koja zahtijeva specifične temperature skladištenja.

Objekt ima šest temperaturnih zona u rasponu od +12⁰S do -24⁰S kako bi se osigurali optimalni uvjeti za održavanje svježine robe.

“Smatramo da je to strateški projekt osmišljen kako bi nam dao slobodu i fleksibilnost da razvijemo našu mrežu supermarketa u Sofiji ili drugim bugarskim gradovima i pritom ponudimo širok raspon proizvoda po vlastitom izboru s minimalnim rizikom i ovisnošću o logističkim kapacitetima dobavljača. Kontrola kvalitete robe ojačat će se s timom stručnjaka koji uključuju agronome i tehnologe”, rekao je Svetoslav Gavrilov, glavni izvršni direktor Fantastico grupe.

Grupacija Fantastico udružila se s tvrtkom Eckert & Partners kako bi projektirala industrijsku rashladnu instalaciju u objektu. Projekt je provela tvrtka GEA Refrigeration.

Postrojenje ima 79 hidrauličnih rampi, a roba se procesira u sve većim količinama do 150 – 200 tona dnevno.

To će pomoći smanjiti vrijeme dostave u supermarkete te smanjiti broj vozila koja dostavljaju robu u urbanim područjima.

“Štoviše, novi skladišni pogon omogućit će nam proširenje asortimana proizvoda, što je jedna od naših konkurentskih prednosti. To će nam omogućiti suradnju s manjim lokalnim proizvođačima i dobavljačima s distribucijskim kanalima koji tek trebaju biti uspostavljeni. Moći ćemo i uvoziti robu koja još nije na bugarskom tržištu, ali je od velikog interesa za naše kupce”, dodao je Gavrilov.

Povezani članci

Najnovije objave

Kuehne+Nagel izvijestio o padu dobiti u drugom tromjesečju

Švicarska grupacija Kuehne+Nagel izvijestila je o padu svoje operativne dobiti u drugom tromjesečju od 23%, što je iznad očekivanja, navodeći da je spremna za...