25.9 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja, 2024.

Lidl Hrvatska predstavio prvi potpuno električni kamion

Prvi električni kamion u floti Lidlovih vozila u Hrvatskoj još je jedan dokaz da je održivost Lidlov cilj na svim razinama poslovanja

Lidl je prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji koristi potpuno električni kamion za opskrbu svojih trgovina. Lidlov električni kamion robu će dostavljati iz logističko-distributivnog centra u Jastrebarskom u trgovine u Zagrebu, što predstavlja jedinstveno rješenje za osiguranje opskrbe trgovina bez negativnog utjecaja na okoliš.

“S prvim u potpunosti električnim kamionom, Lidl Hrvatska nastavlja sa snažnim angažmanom u okviru održivog poslovanja. Ponosni smo na ovo partnerstvo kojim uvodimo nova, moderna i ekološki prihvatljiva rješenja u područje transporta i logistike, čime predano slijedimo načela naše strategije održivosti “Na putu prema sutra” i doprinosimo čišćoj, zelenijoj i održivijoj budućnosti”, istaknula je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska.

U suradnji s tvrtkom Đino d.o.o, Lidl Hrvatska je pronašao izvrsno logističko rješenje za svoje poslovanje – Volvo električni kamion. Volvo FE Electric najveće dopuštene mase 28t i nosivosti preko deset tona može prijeći do 250 km s jednim punjenjem, ovisno o intenzitetu rada rashladne jedinice koja je također potpuno bez emisija i napaja se iz pogonskih baterija vozila.

U jednom danu, vozilo može opskrbiti dvije trgovine u Zagrebu i vratiti se u centralno skladište u Jastrebarskom. Osim toga, kamion s električnim pogonom i hlađenjem je vrlo tih, što je dodatan plus za rad u centru grada jer se trgovine obično opskrbljuju noću ili vrlo rano ujutro.

U mnogim srednjoeuropskim zemljama, Lidl prednjači u alternativnim vozilima kojima opskrbljuje svoje trgovine.

Prvi električni kamion u floti Lidlovih vozila u Hrvatskoj još je jedan dokaz da je održivost Lidlov cilj na svim razinama poslovanja.

Povezani članci

Najnovije objave

Kuehne+Nagel izvijestio o padu dobiti u drugom tromjesečju

Švicarska grupacija Kuehne+Nagel izvijestila je o padu svoje operativne dobiti u drugom tromjesečju od 23%, što je iznad očekivanja, navodeći da je spremna za...