12.8 C
Zagreb
Subota, 13. travnja, 2024.

FedEx Express Europe nedavno je lansirao novu flotu e-teretnih bicikala

Ovaj potez predstavlja važan korak ka održivoj logistici i smanjenju emisija štetnih plinova u gradskim područjima

FedEx Express Europe nedavno je lansirao novu flotu e-teretnih bicikala koji će raditi u tandemu s njihovom već postojećom flotom za prikupljanje i dostavu u širem području Londona.

Osam električnih dostavnih bicikala na četiri kotača sada će operirati s postaja FedEx Expressa u Londonu Cityju i Hornseyu, zamjenjujući pritom šest konvencionalnih dizelskih kombija. Ovaj potez rezultirat će smanjenjem procijenjenih 22.000 kilograma emisija CO2 godišnje.

TESTIRANJE NOVIH MODELA
Proizvođač e-bicikala, Electric Assisted Vehicles Ltd (EAV), udružio je snage s FedEx Expressom kako bi razvili i testirali nove modele e-teretnih bicikala nakon što je dobio financijsku potporu od 150.000 funti iz Fonda za inovacije tereta Ministarstva prometa.

Najnoviji model e-teretnih bicikala osmišljen je za upotrebu u svim vremenskim uvjetima, a posebno su dizajnirani kotači prilagođeni teretnim operacijama. S manjim brojem pokretnih dijelova na šasiji, održavanje je olakšano, dok je optimizirana nosivost prilagođena kako bi pojednostavila operacije isporuke.

E-teretni bicikli mogu nositi do 170 kg tereta te prevaliti 45 milja s jednim punjenjem baterije, a baterije se pune putem standardnog 3-pinskog utikača, što znači da bicikli ne zahtijevaju posebnu infrastrukturu za punjenje na stanicama.

FedEx Express trenutno upravlja s ukupno 34 e-teretna bicikla diljem Ujedinjenog Kraljevstva, što nadopunjuje njihovu flotu vozila u širem Londonu, Glasgowu, Cambridgeu, Huntingtonu i Norwichu, gdje su dizelska vozila zamijenili radi opsluživanja zona niske emisije.

Ovaj potez predstavlja važan korak ka održivoj logistici i smanjenju emisija štetnih plinova u gradskim područjima. FedEx Express Europe nastavlja ulagati u inovativna rješenja koja doprinose zaštiti okoliša i stvaranju održivije budućnosti.

Povezani članci

Najnovije objave

MAN predstavio novu generaciju kamiona za održivi teretni prijevoz

Riječ je o kamionu na vodikov pogon, koji predstavlja korak naprijed u dekarbonizaciji cestovnog teretnog prometa U traganju za održivijim rješenjima u prijevozu tereta, tvrtka...