12.8 C
Zagreb
Subota, 13. travnja, 2024.

DPD otvorio novi City Depo kojim slijede načela održive logistike

DPD je novi gradski depo odlučio otvoriti u širem središtu grada, na frekventnoj lokaciji, a na svega pet minuta hoda od najvećeg parka u gradu Zagreba, Maksimir

DPD Croatia, inovator na području zelene dostave, otvorio je drugi City depo u Zagrebu, na adresi Svetice 8. Njihov novi gradski depo slijedi ciljeve održive gradske dostave – približiti se što više primateljima i pošiljateljima paketa te time smanjiti emisiju CO2.

Iako gradska logistika osigurava glatko funkcioniranje gradova, pomaže u opskrbi trgovina, opskrbi potrošača i uklanjanju otpada, istodobno ona stvara i izazove modernog doba kao što su zagušenje zraka, buka, onečišćenje, štetne emisije i sigurnost. U DPD-u, kao i u čitavoj grupi Geopost, svakodnevno preispituju urbanu logistiku kako bi se pripremili za bolje sutra. Znaju da ne postoji jedno, brzo rješenje, stoga djeluju u cijelom logističkom lancu kako bi povećali učinkovitost i smanjili štetni utjecaj.

Ključ za postizanje održive urbane mobilnosti je potpuno ukidanje vozila sa štetnim emisijama, uvođenje bicikala i otvaranje urbanih depoa – čime se usluge približavaju krajnjim korisnicima u urbanim središtima. Iz tog razloga, DPD je novi gradski depo odlučio otvoriti u širem središtu grada, na frekventnoj lokaciji, a na svega pet minuta hoda od najvećeg parka u gradu Zagreba, Maksimir.

Sada su privatni i poslovni primatelji iz Zagreba, uz već otvoreni City depo u Gundulićevoj koji uspješno posluje već tri godine, dobili još jedan City Depo u kojem će uz pomoć myDPD aplikacije moći preuzeti pakete kada njima najviše odgovara. Također, iz City Depoa Svetice moguće je i slanje paketa diljem Hrvatske, Europe, ali i širom svijeta.

Prva smo globalna tvrtka za dostavu paketa koja ima svoje ciljeve za smanjenje CO2 odobrene od strane inicijative Science Based Target (SBTi). Naš kratkoročni cilj je smanjiti emisije CO2 za 43 % do 2030, dok dugoročni cilj predstavlja smanjenje emisije CO2 za 90 % do 2040. godine.

“Naše akcije obuhvaćaju operacije u ključnim područjima utjecaja, uključujući dostavna vozila i skladišta. Zato nam je iznimno drago da smo otvaranjem našeg drugog City depoa u Zagrebu, korak bliže smanjenju emisija CO2”, izjavio je Igor Jakovljević, generalni direktor DPD Croatia.

DPD City Depo Svetice slijedi ciljeve održive urbane dostave

DPD City Depo Svetice radi od ponedjeljka do petka od 8:00 do 20:00 sati i slijedi ciljeve održive urbane dostave – približiti se što je više moguće svim primateljima i pošiljateljima te time smanjiti emisiju CO2.

Na ovaj način se ujedno učinkovito nose s izazovom modernog vremena, fenomenom e-trgovine, koji je doveo do značajnog porasta paketa u urbanim središtima, a time i sve strože prometne regulacije u gradovima.

Povezani članci

Najnovije objave

MAN predstavio novu generaciju kamiona za održivi teretni prijevoz

Riječ je o kamionu na vodikov pogon, koji predstavlja korak naprijed u dekarbonizaciji cestovnog teretnog prometa U traganju za održivijim rješenjima u prijevozu tereta, tvrtka...