11.4 C
Zagreb
Subota, 13. travnja, 2024.

Novo lice na čelu lanca opskrbe u HEINEKENU Hrvatska

Friso je lider usmjeren na ljude, strukturirana i strastvena osoba u ostvarivanju poboljšanja u poslovanju te suradnji s timom

Friso Lefeber imenovan je direktorom Sektora lanca opskrbe HEINEKENA Hrvatska, a tu poziciju je preuzeo od Alberta Terzija koji karijeru nastavlja kao direktor lanca opskrbe u kompaniji France Boissons, veletrgovcu HEINEKENA Francuska na Horeca tržištu.

Friso Lefeber nastavit će voditi funkciju lanca opskrbe s fokusom na kompanijsku strategiju EverGreen i njezine programe, uključujući razvoj ljudi i njihovih funkcionalnih kompetencija. Poticat će kontinuirani napredak te operativnu izvrsnost s ciljem stvaranja odlično povezane pivske kompanije koja stalno podiže ljestvicu održivosti.

U Hrvatsku dolazi iz Commonwealth Breweries Limited (CBL) iz Bahama, pivovare u sustavu HEINEKENA. Tamo je tri i pol godine vodio lanac opskrbe kroz izazovna vremena obilježena pandemijom koronavirusa te naknadnim restrukturiranjem koje je rezultiralo smanjenjem troškova, ali i emisije ugljika.

Svoju dvadesetogodišnju karijeru unutar HEINEKENA počeo je u Nizozemskoj 2003. Nakon desetak godina provedenih na nekoliko pozicija unutar lanca opskrbe, 2014. godine s obitelji seli na Haiti gdje je bio menadžer logistike i proizvodnje u pivovari Brasserie Nationale d’Haiti. Tri godine kasnije, preuzima funkciju menadžera lanca opskrbe u Surinaamse Brouwerij iz Surinama.

vodio je lanac opskrbe kroz izazovna vremena obilježena pandemijom koronavirusa

Friso je lider usmjeren na ljude, strukturirana i strastvena osoba u ostvarivanju poboljšanja u poslovanju te suradnji s timom. Obiteljski je čovjek i otac troje tinejdžera.

Friso Lefeber postaje dio menadžment tima kompanije te će odgovarati predsjednici Uprave Marti Bułhak.

Povezani članci

Najnovije objave

MAN predstavio novu generaciju kamiona za održivi teretni prijevoz

Riječ je o kamionu na vodikov pogon, koji predstavlja korak naprijed u dekarbonizaciji cestovnog teretnog prometa U traganju za održivijim rješenjima u prijevozu tereta, tvrtka...