25.9 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja, 2024.

Novo lice na čelu lanca opskrbe u HEINEKENU Hrvatska

Friso je lider usmjeren na ljude, strukturirana i strastvena osoba u ostvarivanju poboljšanja u poslovanju te suradnji s timom

Friso Lefeber imenovan je direktorom Sektora lanca opskrbe HEINEKENA Hrvatska, a tu poziciju je preuzeo od Alberta Terzija koji karijeru nastavlja kao direktor lanca opskrbe u kompaniji France Boissons, veletrgovcu HEINEKENA Francuska na Horeca tržištu.

Friso Lefeber nastavit će voditi funkciju lanca opskrbe s fokusom na kompanijsku strategiju EverGreen i njezine programe, uključujući razvoj ljudi i njihovih funkcionalnih kompetencija. Poticat će kontinuirani napredak te operativnu izvrsnost s ciljem stvaranja odlično povezane pivske kompanije koja stalno podiže ljestvicu održivosti.

U Hrvatsku dolazi iz Commonwealth Breweries Limited (CBL) iz Bahama, pivovare u sustavu HEINEKENA. Tamo je tri i pol godine vodio lanac opskrbe kroz izazovna vremena obilježena pandemijom koronavirusa te naknadnim restrukturiranjem koje je rezultiralo smanjenjem troškova, ali i emisije ugljika.

Svoju dvadesetogodišnju karijeru unutar HEINEKENA počeo je u Nizozemskoj 2003. Nakon desetak godina provedenih na nekoliko pozicija unutar lanca opskrbe, 2014. godine s obitelji seli na Haiti gdje je bio menadžer logistike i proizvodnje u pivovari Brasserie Nationale d’Haiti. Tri godine kasnije, preuzima funkciju menadžera lanca opskrbe u Surinaamse Brouwerij iz Surinama.

vodio je lanac opskrbe kroz izazovna vremena obilježena pandemijom koronavirusa

Friso je lider usmjeren na ljude, strukturirana i strastvena osoba u ostvarivanju poboljšanja u poslovanju te suradnji s timom. Obiteljski je čovjek i otac troje tinejdžera.

Friso Lefeber postaje dio menadžment tima kompanije te će odgovarati predsjednici Uprave Marti Bułhak.

Povezani članci

Najnovije objave

Kuehne+Nagel izvijestio o padu dobiti u drugom tromjesečju

Švicarska grupacija Kuehne+Nagel izvijestila je o padu svoje operativne dobiti u drugom tromjesečju od 23%, što je iznad očekivanja, navodeći da je spremna za...