14.1 C
Zagreb
Petak, 23. veljače, 2024.

HEINEKEN radi korak dalje prema održivom transportu

Ovaj korak smanjit će emisije CO² za otprilike 930 tona godišnje, a za tvrtku poput HEINEKEN-a, čija logistika čini 12 % ukupnog ugljičnog otiska, ovo je značajan napredak prema postizanju ciljeva održivosti

HEINEKEN i Einride, vodeće kompanije u svojim industrijama, udružuju snage kako bi preoblikovale način transporta tereta i smanjile emisije CO². Ovo partnerstvo označava važan korak prema dekarbonizaciji logistike, što će pomoći HEINEKEN-u da ostvari svoju ambiciju postizanja neto nulte emisije ugljika do 2040. godine.

Prvo prekogranično putovanje, koje će se odvijati između HEINEKEN-ove pivovare Den Bosch u Nizozemskoj i distribucijskog centra Duisburg u Njemačkoj, bit će pokretano električnim operacijama tereta koje koriste obnovljivu električnu energiju. Ovaj korak smanjit će emisije CO² za otprilike 930 tona godišnje, a za tvrtku poput HEINEKEN-a, čija logistika čini 12 % ukupnog ugljičnog otiska, ovo je značajan napredak prema postizanju ciljeva održivosti.

Arjen van der Woude, direktor strateškog nabavnog lanca nabave u HEINEKEN-u, ističe važnost dekarbonizacije logistike u ostvarivanju ciljeva neto nulte emisije. Električna baterija, kao tehnologija koja pokreće električne teretne kapacitete, smatra se jednom od najperspektivnijih za dekarbonizaciju cestovnog tereta u ovoj fazi.

Einride, svojim iskustvom, znanjem i mrežom, pruža dugoročne usluge električnog teretnog kapaciteta. Njihov operativni sustav vođen umjetnom inteligencijom, Einride Saga, optimizira rute, smanjuje potrošnju energije i prati smanjenje emisija CO².

Početna flota od 5 električnih kamiona Mercedes eActros 300, koji će voziti na udaljenosti od oko 540 km po kamionu, predstavlja konkretan korak u ostvarenju ove vizije.

Robert Ziegler, generalni direktor EMEA u Einrideu, ističe da su sretni što mogu podržati HEINEKEN u postizanju cilja smanjenja emisija. Partnerstvo između ove dvije tvrtke ne samo da pokreće daljnje smanjenje emisija, već i promiče održive operacije i poslovanje preko granica.

Ovo partnerstvo između HEINEKEN-a i Einridea predstavlja model suradnje između korporacija s ciljem postizanja održive budućnosti. Proširenje ovog partnerstva na druge zemlje u budućnosti samo će dodatno ojačati njihovu sposobnost da utječu na smanjenje emisija CO² i promicanje održivih praksi u industriji.

Povezani članci

Najnovije objave

METRANS Grupa preuzela hrvatsku tvrtku Adria rail

Adria Rail, kao hrvatska tvrtka koja se bavi vožnjom intermodalnih vlakova za, iz i kroz Hrvatsku, postala je 100% članica METRANS Grupe nakon što...