12.8 C
Zagreb
Subota, 13. travnja, 2024.

Kuehne+Nagel novom akvizicijom jača svoju poziciju na tržištima jugoistočne Azije i Kine

Ova akvizicija omogućuje bolju podršku klijentima s prilagođenim rješenjima cestovne logistike u složenim prekograničnim okruženjima

Kuehne+Nagel, globalni lider u logističkim rješenjima, najavio je svoju najnoviju akviziciju – preuzimanje City Zone Expressa, istaknutog prekograničnog logističkog dobavljača sa sjedištem u Maleziji. Ova strateška akvizicija označava korak naprijed u Kuehne+Nagelovoj ekspanziji na tržištima jugoistočne Azije i Kine.

City Zone Express, podružnica Chasen Holdings Ltd., ima bogatu povijest poslovanja koja seže od 2006. godine. Sa svojim snažnim prisustvom u Maleziji, Singapuru, Vijetnamu, Tajlandu i Kini, City Zone Express je postao ključni igrač u prekograničnoj logistici u regiji. S više od 500 zaposlenika, flotom od 260 vozila i 80.000 kvadratnih metara skladišnog prostora, tvrtka nudi širok spektar logističkih usluga koje obuhvaćaju cijelu jugoistočnu Aziju do Kine.

UNAPRJEĐENJE PONUDE
Hansjörg Rodi, član Uprave Kuehne+Nagel International AG zadužen za cestovnu logistiku, izjavio je da će akvizicija City Zone Expressa odmah povećati prihode i strateški unaprijediti ponudu prekograničnih cestovnih logističkih usluga tvrtke u Aziji.

“Azijska gospodarstva predstavljaju atraktivno područje za razvoj naših usluga cestovne logistike, a s City Zone Expressom stječemo renomiranog regionalnog igrača čija mreža i sposobnosti idealno nadopunjuju naše”, rekao je Rodi.

Dodao je kako ova akvizicija omogućuje bolju podršku klijentima s prilagođenim rješenjima cestovne logistike u složenim prekograničnim okruženjima.

S druge strane, Pirithivaraj A/L Selvarajoo, osnivač City Zone Expressa, izrazio je zadovoljstvo zbog ulaska u Kuehne+Nagel grupu, prepoznajući njezinu vodeću ulogu u industriji zračnog, pomorskog i cestovnog teretnog prometa.

“S našim zajedničkim otiskom u cestovnu logistiku, možemo bolje zadovoljiti sve veću potražnju za uslugama cestovne logistike u jugoistočnoj Aziji”, rekao je Selvarajoo.
Istaknuo je kako je ova regija poznata kao važno proizvodno središte za ključne industrije poput visoke tehnologije, poluvodiča i e-trgovine te je ovo suradnja usmjerena omogućavanju još većeg rasta i uspjeha na tržištu.

Akvizicija City Zone Expressa od strane Kuehne+Nagela predstavlja strateški potez koji će osnažiti njihovu poziciju u regiji jugoistočne Azije i Kine, dok istovremeno pruža širu i učinkovitiju ponudu prekograničnih logističkih usluga svojim klijentima. Očekuje se da će ova integracija donijeti sinergijske koristi i podržati daljnji rast i razvoj obiju kompanija u budućnosti.

Povezani članci

Najnovije objave

MAN predstavio novu generaciju kamiona za održivi teretni prijevoz

Riječ je o kamionu na vodikov pogon, koji predstavlja korak naprijed u dekarbonizaciji cestovnog teretnog prometa U traganju za održivijim rješenjima u prijevozu tereta, tvrtka...