12.8 C
Zagreb
Subota, 13. travnja, 2024.

MAN aktivno radi na sustavima autonomnih vožnji

Kroz suradnju s Plusom MAN planira integrirati vožnju bez vozača u praktične projekte logističkog transporta od čvorišta do čvorišta, što će ubrzati serijsko uvođenje autonomnih sustava vožnje

U svijetu tehnologije autonomne vožnje, tvrtka MAN Truck & Bus nastavlja biti predvodnikom, ne samo u razvoju, već i u implementaciji inovacija koje će revolucionizirati transportni sektor.

Nedavno partnerstvo s američkim stručnjakom za sustave automatizirane vožnje Plus ima za cilj intenziviranje razvoja autonomnih kamiona usmjerenih na logističke aplikacije u stvarnom svijetu. Kroz suradnju s Plusom MAN planira integrirati vožnju bez vozača u praktične projekte logističkog transporta od čvorišta do čvorišta, što će ubrzati serijsko uvođenje autonomnih sustava vožnje.

RAZVOJ AUTONOMNIH KAMIONA
Lukas Walter, voditelj prodaje kamiona u tvrtki MAN Truck & Bus SE, istaknuo je važnost partnerstva sa stručnjacima poput Plusa u ostvarivanju ovih ciljeva. Projektna partnerstva s logističkim korisnicima, infrastrukturnim operaterima i tehnološkim stručnjacima ključna su za MAN u razvoju autonomnih kamiona usmjerenih na aplikacije.

MAN već godinama aktivno radi na razvoju autonomne vožnje kroz različite istraživačke i razvojne projekte. Od testiranja kamiona bez vozača za rukovanje kontejnerima u luci Hamburg do fokusiranja na potpunu digitalnu integraciju autonomnih kamiona u logističke procese rukovanja kontejnerima, MAN je neprekidno gradio temelje za budućnost transporta.

Posebno značajan je projekt ATLAS-L4, koji se bavi razvojem autonomnih kamiona za korištenje u prijevozu autocestom između logističkih čvorišta. Ovaj projekt uključuje partnerstvo s dvanaest industrijskih, znanstvenih i operativnih partnera te istražuje praktične primjene autonomne vožnje u skladu s nedavnim zakonodavnim promjenama u Njemačkoj.

Nadalje, MAN planira daljnje projekte usmjerene na specifične aplikacije za prijevoz kupaca, što će dodatno potaknuti razvoj prema serijskoj primjeni autonomne vožnje.

Povezani članci

Najnovije objave

MAN predstavio novu generaciju kamiona za održivi teretni prijevoz

Riječ je o kamionu na vodikov pogon, koji predstavlja korak naprijed u dekarbonizaciji cestovnog teretnog prometa U traganju za održivijim rješenjima u prijevozu tereta, tvrtka...