12.8 C
Zagreb
Subota, 13. travnja, 2024.

Lidl Slovenija testira električno transportno vozilo

Gregor Planinšič, voditelj logistike u Lidlu Slovenija, izrazio je zadovoljstvo što je Lidl jedno od prvih poduzeća u Sloveniji koje testira električno transportno vozilo

U duhu zaštite okoliša Lidl Slovenija je nedavno započeo testiranje prvog električnog transportnog vozila u suradnji sa svojim partnerom Scania Ear (Scania East Adriatic Region).

Prema objavi na LinkedIn stranici Lidla Slovenija, transportno vozilo namijenjeno je jednotjednoj upotrebi kako bi se detaljno testiralo njegovo ponašanje u različitim uvjetima vožnje.

S obzirom na opremljenost, vozilo je namijenjeno gradskoj, prigradskoj i međugradskoj vožnji, a Gregor Planinšič, voditelj logistike u Lidlu Slovenija, izrazio je zadovoljstvo što je Lidl jedno od prvih poduzeća u Sloveniji koje testira električno transportno vozilo.

“Želimo isprobati kako se vozilo ponaša u transportu od našeg središnjeg logističkog centra do naših trgovina”, rekao je Planinšič.

Ova inicijativa ne odnosi se samo na modernizaciju transportnih flota, već je i dio šire strategije održivosti koju je Lidl Slovenija prihvatio usklađujući se s globalnim naporima Lidla.

Testiranje električnog transportnog vozila ima potencijalne dugoročne koristi ne samo za Lidl Slovenija, već i za širu zajednicu. Smanjenje emisija štetnih plinova i potrošnje fosilnih goriva može pridonijeti poboljšanju kvalitete zraka i smanjenju negativnih utjecaja na okoliš.

Povezani članci

Najnovije objave

MAN predstavio novu generaciju kamiona za održivi teretni prijevoz

Riječ je o kamionu na vodikov pogon, koji predstavlja korak naprijed u dekarbonizaciji cestovnog teretnog prometa U traganju za održivijim rješenjima u prijevozu tereta, tvrtka...