12.8 C
Zagreb
Subota, 13. travnja, 2024.

METRANS Grupa preuzela hrvatsku tvrtku Adria rail

Adria Rail, kao hrvatska tvrtka koja se bavi vožnjom intermodalnih vlakova za, iz i kroz Hrvatsku, postala je 100% članica METRANS Grupe nakon što je METRANS preuzeo preostalih 49% udjela

Intermodalni prijevoznik tereta češka METRANS Grupa nedavno je objavila uspješan završetak akvizicije tvrtke Adria Rail, što predstavlja važan korak u njihovoj ekspanziji na europskom tržištu. Ujedno, ovaj potez dodatno jača prisutnost METRANS-a u regiji, nudeći napredne intermodalne usluge kupcima diljem Europe.

Adria Rail, kao hrvatska tvrtka koja se bavi vožnjom intermodalnih vlakova za, iz i kroz Hrvatsku, postala je 100% članica METRANS Grupe nakon što je METRANS preuzeo preostalih 49% udjela. Njihovi vlakovi povezuju riječki kontejnerski terminal u Jadranskom moru s terminalom u Inđiji, na periferiji Beograda u Srbiji. Adria Rail u ovom trenutku pokriva preko 70% kontejnerskog prometa koji polazi s Kontejnerskog terminala Brajdica u Rijeci.

VISOKA RAZINA USLUGE
Ključni dio akvizicije je također uključivao terminal Inđija u Srbiji, koji sada postaje 20. terminal u mreži METRANS-a. Ova povezanost omogućuje METRANS-u da osigura kontinuiranu distribuciju tereta diljem Europe putem redovitih vlakova koji povezuju terminal Inđija s terminalom HUB u Budimpešti, stvarajući tako vitalnu vezu s europskim tržištima.

Adria Rail, kao željeznički prijevoznik s licencom za Hrvatsku, sada dijeli iste operativne standarde kao i ostale METRANS operacije. S flotom METRANS vagona i uskoro METRANS lokomotivama te više od 40 kamiona u Srbiji, Adria Rail osigurava visoku razinu usluge za svoje korisnike diljem Europe.

Ovaj potez nije samo poslovna akvizicija, već i strategija koja pruža korisnicima METRANS-a još veću mogućnost fleksibilnosti i efikasnosti u njihovim logističkim potrebama. METRANS Grupa, kroz integraciju Adria Raila, nastavlja dokazivati svoju predanost pružanju vrhunskih intermodalnih usluga diljem Europe.

Povezani članci

Najnovije objave

MAN predstavio novu generaciju kamiona za održivi teretni prijevoz

Riječ je o kamionu na vodikov pogon, koji predstavlja korak naprijed u dekarbonizaciji cestovnog teretnog prometa U traganju za održivijim rješenjima u prijevozu tereta, tvrtka...