25.9 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja, 2024.

METRANS Grupa preuzela hrvatsku tvrtku Adria rail

Adria Rail, kao hrvatska tvrtka koja se bavi vožnjom intermodalnih vlakova za, iz i kroz Hrvatsku, postala je 100% članica METRANS Grupe nakon što je METRANS preuzeo preostalih 49% udjela

Intermodalni prijevoznik tereta češka METRANS Grupa nedavno je objavila uspješan završetak akvizicije tvrtke Adria Rail, što predstavlja važan korak u njihovoj ekspanziji na europskom tržištu. Ujedno, ovaj potez dodatno jača prisutnost METRANS-a u regiji, nudeći napredne intermodalne usluge kupcima diljem Europe.

Adria Rail, kao hrvatska tvrtka koja se bavi vožnjom intermodalnih vlakova za, iz i kroz Hrvatsku, postala je 100% članica METRANS Grupe nakon što je METRANS preuzeo preostalih 49% udjela. Njihovi vlakovi povezuju riječki kontejnerski terminal u Jadranskom moru s terminalom u Inđiji, na periferiji Beograda u Srbiji. Adria Rail u ovom trenutku pokriva preko 70% kontejnerskog prometa koji polazi s Kontejnerskog terminala Brajdica u Rijeci.

VISOKA RAZINA USLUGE
Ključni dio akvizicije je također uključivao terminal Inđija u Srbiji, koji sada postaje 20. terminal u mreži METRANS-a. Ova povezanost omogućuje METRANS-u da osigura kontinuiranu distribuciju tereta diljem Europe putem redovitih vlakova koji povezuju terminal Inđija s terminalom HUB u Budimpešti, stvarajući tako vitalnu vezu s europskim tržištima.

Adria Rail, kao željeznički prijevoznik s licencom za Hrvatsku, sada dijeli iste operativne standarde kao i ostale METRANS operacije. S flotom METRANS vagona i uskoro METRANS lokomotivama te više od 40 kamiona u Srbiji, Adria Rail osigurava visoku razinu usluge za svoje korisnike diljem Europe.

Ovaj potez nije samo poslovna akvizicija, već i strategija koja pruža korisnicima METRANS-a još veću mogućnost fleksibilnosti i efikasnosti u njihovim logističkim potrebama. METRANS Grupa, kroz integraciju Adria Raila, nastavlja dokazivati svoju predanost pružanju vrhunskih intermodalnih usluga diljem Europe.

Povezani članci

Najnovije objave

Kuehne+Nagel izvijestio o padu dobiti u drugom tromjesečju

Švicarska grupacija Kuehne+Nagel izvijestila je o padu svoje operativne dobiti u drugom tromjesečju od 23%, što je iznad očekivanja, navodeći da je spremna za...