25.9 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja, 2024.

Tommy gradi logističko-distributivni centar u Dugopolju

Ukupna vrijednost projekta je 45 milijuna eura, a radovi se izvode na zemljištu površine 80.000 četvornih metara, dok će poslovni objekt obuhvatiti 38.000 četvornih metara bruto površine. Planirani skladišni kapacitet je 35.000 paletnih mjesta u nekoliko temperaturnih režima skladištenja

Prije nekoliko tjedana započela je izgradnja novog Tommyjevog logističko-distributivnog centra u poslovnoj zoni Dugopolje. “Ova strateška investicija, jedna od najznačajnijih u više od 30 godina postojanja tvrtke, treba donijeti novi iskorak u poslovanju posebno kroz optimalizaciju i racionalizaciju logističkih procesa, te objediniti nekoliko skladišnih lokacija na kojima sada poslujemo u jednu lokaciju, tehnološki opremljenu prema najsuvremenijim standardima u skladu s kriterijima održivog razvoja”, izvijestili su iz Tommyja.

Dodaju kako je ukupna vrijednost projekta je 45 milijuna eura, a radovi se izvode na zemljištu površine 80.000 četvornih metara, dok će poslovni objekt obuhvatiti 38.000 četvornih metara bruto površine. Planirani skladišni kapacitet je 35.000 paletnih mjesta u nekoliko temperaturnih režima skladištenja, a projekt uključuje i instalaciju solarnih panela na zgradi. Očekuje se da će radovi biti privedeni kraju sredinom 2024. godine, a u poslovnom kompleksu LDC-a radit će približno 250 radnika.

Realizacijom ovako značajne investicije stvorit će se dodatne pretpostavke da daljnji razvoj prodajne mreže Tommyja, jer poslovni planovi podrazumijevaju daljnji rast prihoda i tržišnog udjela, kao i povećanje efikasnosti poslovanja.

“Unatoč složenim gospodarskim okolnostima u kojima poslujemo, Tommy pokazuje da ima investicijski potencijal koji jamči zadržavanje liderske pozicije u Dalmaciji ali i u drugim područjima na kojima su pozicionirana Tommy prodajna mjesta”, zaključuje se u priopćenju dalmatinskog trgovca.

Povezani članci

Najnovije objave

Kuehne+Nagel izvijestio o padu dobiti u drugom tromjesečju

Švicarska grupacija Kuehne+Nagel izvijestila je o padu svoje operativne dobiti u drugom tromjesečju od 23%, što je iznad očekivanja, navodeći da je spremna za...