14.1 C
Zagreb
Petak, 23. veljače, 2024.

Velika brodarska kompanija jača svoju vezu s cronomorskom regijom i Balkanom

Tvrtka je odlučila uspostaviti izravnu fizičku prisutnost u Bugarskoj zbog strateškog položaja zemlje, snažnog rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) predviđenog za 2023. i 2024., kao i uspješnih energetskih, robnih i poljoprivrednih sektora

Njemačka brodarska kompanija Hapag-Lloyd priopćila je da je otvorila vlastite urede u glavnom gradu Bugarske, Sofiji, i sjevernom lučkom gradu Varni u pokušaju da ojača usluge klijentima u crnomorskoj regiji i na Balkanu.

Tvrtka je odlučila uspostaviti izravnu fizičku prisutnost u Bugarskoj zbog strateškog položaja zemlje, snažnog rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) predviđenog za 2023. i 2024., kao i uspješnih energetskih, robnih i poljoprivrednih sektora, rekao je Hapag-Lloyd u priopćenju za javnost prošli tjedan.

“Bugarska je za nas atraktivno rastuće tržište s dvije velike luke i dobrom cestovnom i željezničkom vezom sa zaleđem”, rekao je Juan Pablo Richards, viši direktor Hapag-Lloyda za južnu Europu.

Osim energetike, Bugarska ima snažne sektore rudarstva, metalurgije, strojarstva, poljoprivrede i turizma, izvozeći rafinirani bakar, sjemenke, prehrambene aditive, medicinsku opremu, duhan, strojeve, bakar i cink. Glavni uvozni proizvodi uključuju strojeve i uređaje, solarnu opremu, bicikle i građevinske materijale.

Hapag-Lloyd već ima zakazanih tri tjedna putovanja, povezujući bugarske luke Burgas i Varnu s ključnim lokacijama na Bliskom istoku, SAD-u, Europi i Aziji. Osim toga, tvrtka pokriva zemlje srednje i istočne Europe kamionima i vlakovima iz Bugarske preko paneuropskog koridora Rajna-Dunav.

Prošli je mjesec Europska komisija poboljšala svoju raniju prognozu za realno gospodarstvo Bugarske, očekujući da će se ono povećati za 2% 2023. Ovakve inicijative samo guraju gospodarstvo naprijed, a uredi otvoreni u petak zapošljavat će 21 djelatnika.

Povezani članci

Najnovije objave

METRANS Grupa preuzela hrvatsku tvrtku Adria rail

Adria Rail, kao hrvatska tvrtka koja se bavi vožnjom intermodalnih vlakova za, iz i kroz Hrvatsku, postala je 100% članica METRANS Grupe nakon što...