14.1 C
Zagreb
Petak, 23. veljače, 2024.

Nestlé održivost u poslovanju promiče i kroz suradnju s ‘eko’ brodarima

Nestlé će svoje proizvode isporučivati brodovima koji koriste alternativna goriva, uključujući rabljeno ulje za kuhanje, za koje se očekuje da će smanjiti godišnje emisije stakleničkih plinova tvrtke od brodova za 200.000 metričkih tona

Nestlé će polovicu svojih proizvoda otpremiti 2023. koristeći plovila s gorivom s nižim emisijama s A.P. Mollerom — Maersk te tvrtkama CMA CGM i Hapag-Lloyd kao dijelom svojeg puta prema postizanju neto nulte emisije, objavila je tvrtka u priopćenju.

Nestlé će svoje proizvode isporučivati brodovima koji koriste alternativna goriva, uključujući rabljeno ulje za kuhanje, za koje se očekuje da će smanjiti godišnje emisije stakleničkih plinova tvrtke od brodova za 200.000 metričkih tona.

To je u skladu s naporima tvrtke koja posljednjih nekoliko godina donosi strateške odluke za smanjenje svojih emisija.

“Postizanje neto nule zahtijeva promjenu načina na koji nabavljamo, proizvodimo i distribuiramo naše proizvode”, rekla je Stephanie Hart, izvršna potpredsjednica i voditeljica operacija u Nestléu u priopćenju za javnost.

Sporazumi koje su potpisali s brodarskim partnerima, dodaje Hart, pomoći će im smanjiti emisije te shodno tome i ugljični otisak.

Oceanski prijevoznici ulažu napore kako bi smanjili svoje emisije ugljika. Ranije ovog mjeseca skupina velikih prekooceanskih prijevoznika potpisala je deklaraciju u kojoj iskazuju predanost smanjenju emisija stakleničkih plinova u pomorskoj industriji.

Prijevoznici, među kojima su Maersk, CMA CGM, MSC, Hapag-Lloyd i Wallenius Wilhelmsen, također su pozvali Međunarodnu pomorsku organizaciju da uspostavi propise za prihvaćanje ekološki prihvatljivijih goriva.

“Znamo da je ovo privremeno rješenje i nastavljamo poticati razvoj dugoročnijih rješenja za dekarbonizaciju u otpremi i distribuciji”, zaključila je Stephanie Hart, izvršna potpredsjednica i voditeljica operacija u Nestléu.

Povezani članci

Najnovije objave

METRANS Grupa preuzela hrvatsku tvrtku Adria rail

Adria Rail, kao hrvatska tvrtka koja se bavi vožnjom intermodalnih vlakova za, iz i kroz Hrvatsku, postala je 100% članica METRANS Grupe nakon što...