14.1 C
Zagreb
Petak, 23. veljače, 2024.

Maersk i Hapag-Lloyd udružuju snage

Flota će se sastojati od 60 posto brodova tvrtke Maersk i 40 posto brodova tvrtke Hapag-Lloyd, a suradnja će obuhvatiti sedam ključnih trgovina diljem svijeta

U suočavanju s fluktuirajućim tržištima i poremećajima u opskrbnom lancu, globalne tvrtke Maersk i Hapag-Lloyd udružuju snage kako bi stvorile revolucionarnu oceansku mrežu pod nazivom “Gemini Cooperation”. Potpisivanjem dugoročnog operativnog sporazuma, ova suradnja ima za cilj postavljanje novih standarda u pouzdanosti globalnih opskrbnih lanaca.

Nova mreža od veljače 2025. trebala bi objedinjavati flote dviju kompanija, čineći ih jakim partnerstvom sa zajedničkom kapacitetom od 3,4 milijuna kontejnera (TEU).

Flota će se sastojati od 60 posto brodova tvrtke Maersk i 40 posto brodova tvrtke Hapag-Lloyd, a suradnja će obuhvatiti sedam ključnih trgovina diljem svijeta, uključujući Aziju, Europu, Bliski istok, Indiju, Sjevernu i Južnu Ameriku. Sastoji se od 26 glavnih usluga, a cilj je isporučiti pouzdanost rasporeda iznad 90 % nakon potpune implementacije mreže. Poboljšana kvaliteta usluge, smanjenje tranzitnih vremena i pristup najbolje povezanim oceanskim čvorištima dodatne su prednosti koje će kupci imati.

POSVEĆENOST DEKARBONIZACIJI
Obe tvrtke, Maersk i Hapag-Lloyd, predane su dekarbonizaciji svojih flota, postavljajući najambicioznije ciljeve u industriji. Maersk cilja na postizanje neto nule do 2040., dok Hapag-Lloyd planira postići isto do 2045., stoga možemo reći da ovo partnerstvo naglašava i njihovu zajedničku viziju o održivom i ekološki prihvatljivom prijevozu.

Klijenti će i dalje imati pristup pouzdanim uslugama prema postojećim ugovorima, a suradnja će osigurati fleksibilnost i prilagodljivost kako bi zadovoljila potrebe kupaca.

Povezani članci

Najnovije objave

METRANS Grupa preuzela hrvatsku tvrtku Adria rail

Adria Rail, kao hrvatska tvrtka koja se bavi vožnjom intermodalnih vlakova za, iz i kroz Hrvatsku, postala je 100% članica METRANS Grupe nakon što...