25.9 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja, 2024.

Marko Radenović novi direktor Boltovog prijevoza na zahtjev u Hrvatskoj

Marko Radenović je od 4. ožujka zamijenio Tomislava Lukačevića koji je svoju karijeru u Boltu započeo na poziciji specijalista za operativne poslove, kada je tvrtka tek ulazila na hrvatsko tržište i bila poznata pod tadašnjim imenom Taxify

Bolt, vodeći pružatelj usluge prijevoza na zahtjev u Hrvatskoj, imenovao je Marka Radenovića na mjesto direktora vožnje na zahtjev za hrvatsko tržište.

Nakon što je stekao dva magisterija iz političkih znanosti, uključujući onaj na Sveučilištu Princeton, Marko Radenović proveo je više od devet godina u konzultantskoj tvrtki McKinsey & Company u Zagrebu. Tamo je radio na projektima strateškog planiranja, transformacije poslovanja, organizacijskog restrukturiranja, operacijskih poboljšanja te dubinskih analiza poslovanja tvrtki za privatne investicijske fondove. U tvrtki Bolt, koja u Hrvatskoj pruža i usluge dostave iz restorana i trgovina (Bolt Food) te usluge mikromobilnosti, Radenović će biti zadužen za hrvatsko tržište u prihodovno najvećoj vertikali vožnje na zahtjev te će upravljati timom od 14 ljudi.

“Zahvalan sam što sam dobio priliku voditi tim ljudi zahvaljujući kojima je Bolt u samo pet godina postao tržišni lider u usluzi vožnje na zahtjev u Hrvatskoj, dovodeći do revolucije u urbanoj mobilnosti. Drago mi je što ću moći nastaviti pozitivnu priču koja dugoročno ima za cilj stvaranje modernih gradova za ljude osiguravajući optimalna rješenja za urbani prijevoz”, izjavio je Marko Radenović, direktor vožnje na zahtjev tvrtke Bolt u Hrvatskoj.

Marko Radenović je od 4. ožujka zamijenio Tomislava Lukačevića koji je svoju karijeru u Boltu započeo na poziciji specijalista za operativne poslove, kada je tvrtka tek ulazila na hrvatsko tržište i bila poznata pod tadašnjim imenom Taxify.

Lukačević je ubrzo preuzeo vođenje vertikale vožnje na zahtjev za hrvatsko tržište, i pod njegovom vodstvom Bolt je stekao i učvrstio vodeću poziciju u Hrvatskoj. Njegove sposobnosti i ostvareni poslovni rezultati na toj poziciji nisu ostali nezamijećeni od središnjice tvrtke Bolt te je nedavno promaknut u regionalnog menadžera za prijevoz na zahtjev za franšizna tržišta, što nije prvi slučaj kada je riječ o unapređenju Hrvata na više uloge na međunarodnoj razini u Boltu.

Povezani članci

Najnovije objave

Kuehne+Nagel izvijestio o padu dobiti u drugom tromjesečju

Švicarska grupacija Kuehne+Nagel izvijestila je o padu svoje operativne dobiti u drugom tromjesečju od 23%, što je iznad očekivanja, navodeći da je spremna za...