14.1 C
Zagreb
Petak, 23. veljače, 2024.

Boltovi e-romobili progovorili

Ovom značajkom izražavamo zahvalnost građanima koji pomažu u održavanju reda i sigurnosti na gradskim ulicama i potičemo zajednicu da aktivno sudjeluje u rješavanju problema s korisnicima koji nepravilno parkiraju romobile

Bolt, najveći pružatelj usluga mikromobilnosti u Europi, s ponosom objavljuje uspješnu implementaciju audio značajke sa sustavom zahvaljivanja na svojim električnim romobilima u Hrvatskoj. Ova funkcija, koja je već pokazala dobre rezultate u drugim europskim zemljama, primjenjuje se na svim njihovim e-romobilima u Hrvatskoj. Kada korisnik neispravno položen ili parkiran e-romobil podigne u uspravan položaj, ugrađeni audio sustav mu zahvaljuje na hrvatskom jeziku.

“Uvođenjem značajke ‘Hvala’, Bolt dokazuje svoju posvećenost poboljšanju navika parkiranja romobila te smanjenju vandalizma. Ovom značajkom izražavamo zahvalnost građanima koji pomažu u održavanju reda i sigurnosti na gradskim ulicama i potičemo zajednicu da aktivno sudjeluje u rješavanju problema s korisnicima koji nepravilno parkiraju romobile. U ovih par tjedana od kada su naši romobili postali zahvalni, dobili smo dosta pozitivnih reakcija od korisnika te smo primijetili i smanjenje broja nepravilno parkiranih romobila”, poručio je Ivan Begović, direktor za mikromobilnost Bolta za Hrvatsku i Sloveniju.

Bolt kontinuirano provodi i niz drugih aktivnosti koje imaju za cilj doprinijeti sigurnosti u prometu. Uz Dane sigurne vožnje i edukacije o pravilnom korištenju e-romobila, Bolt je ove godine uz AI sustav za pomoć pri parkiranju u samu aplikaciju implementirao i AI sustav ocjenjivanja korisnika e-romobila. On prepoznaje rizično ponašanje, kao što su tandemska vožnja, naglo kočenje i nepravilno parkiranje. Zahvaljujući tom sustavu ocjenjivanja korisnika dodatno se unaprijedila njihova sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu, što je preduvjet za održivost e-romobila u urbanim sredinama. Ove inovacije odražavaju Boltovu predanost razvoju tehnologija koje doprinose sigurnosti korisnika e-romobila, ali i ostalih sudionika u prometu.

Bolt također nudi popuste za vožnje svima koji romobile vrate na parkirno mjesto naznačeno u aplikaciji, tako dodatno potičući odgovorno ponašanje. Ovim inicijativama Bolt nastoji postaviti nove standarde u industriji mikromobilnosti, putem održivog i sigurnog gradskog prijevoza.

Povezani članci

Najnovije objave

METRANS Grupa preuzela hrvatsku tvrtku Adria rail

Adria Rail, kao hrvatska tvrtka koja se bavi vožnjom intermodalnih vlakova za, iz i kroz Hrvatsku, postala je 100% članica METRANS Grupe nakon što...