12.8 C
Zagreb
Subota, 13. travnja, 2024.

FedEx zbog nedostatka posla potiče pilote da se zaposle u poznatoj aviokompaniji

Potražnja za zračnim prijevozom tereta i dalje je smanjena, što dovodi do viška od 700 ljudi

Express potiče pilote da se zaposle u podružnici American Airlinesa zbog smanjenog broja letačkih operacija. Naime, potražnja za zračnim prijevozom tereta i dalje je smanjena, što dovodi do viška od 700 ljudi.

Potpredsjednik za letačke operacije i trening u FedExu, Pat DiMento, rekao je da bi ova prilika, namijenjena rješavanju rastuće potražnje za pilotima putničkih prijevoznika, također mogla pomoći u rješavanju prevelikog broja zaposlenih u FedExu.

Program je dostupan do 1. prosinca i nudi bonus od 250.000 američkih dolara za prelazak u American Airlines.

“Iako razumijem da ovo nije nešto što će se svidjeti svakom pilotu, oni koji su frustrirani trenutnim satima leta, napredovanjem u karijeri ili su samo bili u nedoumici oko dostupnih opcija, ovu jedinstvenu priliku mogu smatrati dovoljnim poticajem za pomak”, rekao je DiMento.

Prihodi FedEx Expressa pali su 9% u odnosu na isto razdoblje prošle godine za tromjesečje koje je završilo 31. kolovoza. Kompanija nastavlja smanjivati broj letova, usklađivati osoblje sa sve manjom potražnjom i parkirati zrakoplove kako bi minimizirala operativne troškove.

DiMento je u srpnju rekao članovima posade da tvrtka ima višak od oko 700 pilota, prema izvješću Wall Street Journala.

Povezani članci

Najnovije objave

MAN predstavio novu generaciju kamiona za održivi teretni prijevoz

Riječ je o kamionu na vodikov pogon, koji predstavlja korak naprijed u dekarbonizaciji cestovnog teretnog prometa U traganju za održivijim rješenjima u prijevozu tereta, tvrtka...