7.1 C
Zagreb
Utorak, 28. studenoga, 2023.

FedEx zbog nedostatka posla potiče pilote da se zaposle u poznatoj aviokompaniji

Potražnja za zračnim prijevozom tereta i dalje je smanjena, što dovodi do viška od 700 ljudi

Express potiče pilote da se zaposle u podružnici American Airlinesa zbog smanjenog broja letačkih operacija. Naime, potražnja za zračnim prijevozom tereta i dalje je smanjena, što dovodi do viška od 700 ljudi.

Potpredsjednik za letačke operacije i trening u FedExu, Pat DiMento, rekao je da bi ova prilika, namijenjena rješavanju rastuće potražnje za pilotima putničkih prijevoznika, također mogla pomoći u rješavanju prevelikog broja zaposlenih u FedExu.

Program je dostupan do 1. prosinca i nudi bonus od 250.000 američkih dolara za prelazak u American Airlines.

“Iako razumijem da ovo nije nešto što će se svidjeti svakom pilotu, oni koji su frustrirani trenutnim satima leta, napredovanjem u karijeri ili su samo bili u nedoumici oko dostupnih opcija, ovu jedinstvenu priliku mogu smatrati dovoljnim poticajem za pomak”, rekao je DiMento.

Prihodi FedEx Expressa pali su 9% u odnosu na isto razdoblje prošle godine za tromjesečje koje je završilo 31. kolovoza. Kompanija nastavlja smanjivati broj letova, usklađivati osoblje sa sve manjom potražnjom i parkirati zrakoplove kako bi minimizirala operativne troškove.

DiMento je u srpnju rekao članovima posade da tvrtka ima višak od oko 700 pilota, prema izvješću Wall Street Journala.

Povezani članci

Najnovije objave

Održivost u nabavi – trošak ili dodana vrijednost?

Pet ključnih razloga zašto bismo implementirali održivost u nabavi su: zahtjevi investitora i potrošača, zakonska regulativa, upravljanje rizikom, klimatske promjene i inovacije. Ovi razlozi...