25.9 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja, 2024.

Prijevoz tereta dronovima postaje sadašnjost

Aviokompanija će dobiti mogućnost pristupa udaljenim lokacijama koje Dronamics opslužuje, kao što su grčki otoci, a naglasak će i dalje biti na brzini i pouzdanosti

Dronamics, prva svjetska zračna kompanija za teretne dronove s licencom za rad u Europi, i Qatar Airways Cargo, najveći svjetski međunarodni prijevoznik tereta, sklopili su sporazum za transport tereta dronovima.

Ovaj međulinijski sporazum omogućuje proširenje mreže dostave obaju partnera, značajno povećavajući njihov doseg, kao i omogućavajući pristup područjima koja su prije bila teško dostupna tradicionalnim zračnim prijevozom tereta.

Drodinamics će ovim sporazumom nuditi usluge prijevoza tereta iz bilo koje od svojih luka za dronove te će se tako moći pristupiti i mjestima koja je inače bilo teško doseći tradicionalnim zračnim prijevozom.

NAGLASAK JE NA BRZINI I POUZDANOSTI

Aviokompanija će dobiti mogućnost pristupa udaljenim lokacijama koje Dronamics opslužuje, kao što su grčki otoci, a naglasak će i dalje biti na brzini i pouzdanosti.

“Iako se trenutačno manje od 1% globalne trgovine odvija zračnim putem, golemi globalni doseg Qatar Airways Carga i njihov vodeći svjetski kapacitet i usluga daju nam savršenu platformu za masovno proširenje pristupa zračnom teretu nebrojenim zajednicama diljem svijeta”, rekao je Svilen Rangelov, suosnivač i direktor Dronamicsa.

PRIJEVOZ TERETA DRONOVima ĆE PROŠIRITI DOSTUPNOST USLUGE

“Kao dio naše 5-godišnje strategije VISION 2027, predani smo tome da ostanemo na čelu naše industrije prihvaćanjem nove revolucionarne tehnologije. Ovo je značajna prekretnica u napretku autonomnog prijevoza tereta dronovima i ponosni smo što smo prvi međunarodni zrakoplovni prijevoznik koji nudi ovu uslugu”, ističe Elisabeth Oudkerk, SVP Cargo Sales & Network Planning u Qatar Airways Cargo.

Očekuje se da će Dronamics započeti komercijalne operacije u Grčkoj početkom sljedeće godine, a jesu li teretni dronovi budućnost, ostaje nam vidjeti.

Povezani članci

Najnovije objave

Kuehne+Nagel izvijestio o padu dobiti u drugom tromjesečju

Švicarska grupacija Kuehne+Nagel izvijestila je o padu svoje operativne dobiti u drugom tromjesečju od 23%, što je iznad očekivanja, navodeći da je spremna za...