14.1 C
Zagreb
Petak, 23. veljače, 2024.

Lidl ulaže 140 milijuna eura u najveći španjolski logistički hub

Skladište u Martorellu dio je šireg nacionalnog plana rasta koji uključuje tri dodatna logistička projekta

Diskonter Lidl najavio je svoju dosad najveću logističku investiciju u Španjolskoj odnosno izgradnju 140 milijuna eura vrijednog kompleksa u Martorellu, u blizini Barcelone.

Objekt od 66.000 četvornih metara, čije je otvorenje predviđeno za 2025., ojačat će Lidlovu prisutnost u sjeveroistočnoj Španjolskoj i nadopuniti njegovo postojeće skladište od 46.000 četvornih metara u Montcadi i Reixacu u blizini Barcelone, prenosi portal esmmagazine.com.

To će također biti jedno od najvećih Lidlovih skladišta u Španjolskoj i Europi, sa 144 utovarna doka, objavljeno je iz tvrtke.

Skladište u Martorellu dio je šireg nacionalnog plana rasta koji uključuje tri dodatna logistička projekta.

Jedan će biti u Parli (Madrid) na parceli od 145.000 četvornih metara, drugi u Constantíju (Tarragona) na parceli od 185.000 četvornih metara, s privremenim skladištem koje počinje s radom sredinom 2024. u istoj općini dok se ne izgradi samo skladište i treći u Villadangos del Páramo (León) na parceli od 158.000 četvornih metara.

Mreža skladišta
Ova ulaganja slijede nakon Lidlovog nedavnog otvaranja skladišta u Escúzaru (Granada), čime je njegova ukupna mreža u Španjolskoj povećana na 12 logističkih platformi. Tvrtka diljem te zemlje ima više od 670 trgovina i oko 18.500 zaposlenika.

U Kataloniji, regiji koju primarno opslužuje buduće skladište Martorell, Lidl upravlja s više od 120 trgovina i nabavlja više od 820 milijuna eura regionalnih proizvoda godišnje od preko 180 dobavljača.

Diljem Španjolske Lidl surađuje s više od 900 nacionalnih dobavljača, kupujući proizvode u vrijednosti od približno 6,7 milijardi eura godišnje, od čega se više od polovice izvozi.

Maloprodajni lanac u njemačkom vlasništvu u ovoj godini planira otvoriti 30 novih trgovina u Španjolskoj, čime će njihov broj porasti na više od 700. Dugoročni je cilj diskontera doseći 1000 trgovina u toj zemlji.

Povezani članci

Najnovije objave

METRANS Grupa preuzela hrvatsku tvrtku Adria rail

Adria Rail, kao hrvatska tvrtka koja se bavi vožnjom intermodalnih vlakova za, iz i kroz Hrvatsku, postala je 100% članica METRANS Grupe nakon što...