14.1 C
Zagreb
Petak, 23. veljače, 2024.

Podravkin logističko-distributivni centar raste iz dana u dan

Na projektu logističko-distributivnog centra trenutno radi stotinjak radnika, a tlocrtna površina od 26 tisuća kvadratnih metara već je iznjedrila nekoliko ključnih objekata

Podravkin logističko-distributivni centar iz tjedna u tjedan poprima sve jasnije obrise konačnog zdanja vrijednog 48 milijuna eura. Radovi neprekidno traju, a trenutno se na lokaciji industrijske zone Danica u Koprivnici posebno ističe samonosiva regalna konstrukcija visoko-regalnog skladišta u koje će se stavljati palete s robom, ukupno njih 56 tisuća. Riječ je objektu tlocrtne površine 26 tisuća kvadratnih metara, što je gotovo kao dva nogometna igrališta, i visine kao i poslovno sjedište kompanije. Sljedeći mjesec kreće i izvođenje instalacija, a nakon toga postavljanje krovišta i fasadnih panela.

Na izgradnji najvrjednije investicije u sklopu Strategije poslovanja Grupe Podravka do 2025. trenutno radi gotovo sto radnika. Osim izvođenja visoko-regalnog skladišta, u tijeku su i radovi na ekspeditu. Pri završetku je izvođenje armirane betonske konstrukcije, a ovog je mjeseca krenulo i postavljanje instalacija. Također, počela se graditi i administrativna zgrada.

Kao što je i ranije istaknuto, Podravkin logističko-distributivni centar zadovoljit će očekivane potrebe za skladišnim prostorom na tržištu Hrvatske u sljedećih deset godina. Novi LDC zamijenit će tako više manjih, postojećih skladišta koje se trenutno nalaze na različitim lokacijama.

S obzirom na njegovu lokaciju u neposrednoj blizini Podravkinih tvornica, omogućit će povezanost s postojećim izvoznim skladištem te značajno smanjiti potrebu za internim transportom te time doprinijeti smanjenju emisije CO₂.

U budućnosti, ako će biti potrebe, u logističko-distributivni centar moći će se i proširiti, a predviđena je i instalacija solarnih panela na krovove.

Povezani članci

Najnovije objave

METRANS Grupa preuzela hrvatsku tvrtku Adria rail

Adria Rail, kao hrvatska tvrtka koja se bavi vožnjom intermodalnih vlakova za, iz i kroz Hrvatsku, postala je 100% članica METRANS Grupe nakon što...