14.1 C
Zagreb
Petak, 23. veljače, 2024.

Globalni div za dostavu paketa suočava se s lošim poslovnim rezultatima

Analitičari su prvotno prognozirali pad prihoda manji od jedan posto za ovu fiskalnu godinu, no aktualni rezultati pokazuju smanjenje potražnje i veći pad prihoda

U srijedu su dionice globalnog diva u dostavi paketa, FedExa, doživjele pad od 12 posto nakon što je tvrtka smanjila prognozu prihoda uslijed slabljenja potražnje na tržištu.

FedEx je izvijestio da očekuje niski jednoznamenkasti pad prihoda za tekuću fiskalnu godinu, što je niže od prethodnih očekivanja i lošije od prošlogodišnjih rezultata. Analitičari su prvotno prognozirali pad prihoda manji od jedan posto za ovu fiskalnu godinu, no aktualni rezultati pokazuju smanjenje potražnje i veći pad prihoda.

Ovo je drugo tromjesečje zaredom u kojem FedEx snižava izglede za prodaju, ukazujući na izazove koji proizlaze iz nestabilnih makroekonomskih uvjeta. U službenom priopćenju, FedEx je naveo da očekuje nastavak pritiska na prihode zbog nestabilnosti na makroekonomskoj razini, što negativno utječe na potražnju za njihovim uslugama.

Fiskalna godina tvrtke završava 31. svibnja, a analitičari su zabrinuti zbog dugoročnih izazova pred kojima se nalazi FedEx, posebice u kontekstu globalnih ekonomskih uvjeta.

Unatoč smanjenju prihoda, FedEx izvješćuje da će operativni prihod biti poboljšan zahvaljujući planu smanjenja troškova. Tvrtka se obvezala na provedbu mjera koje će rezultirati povećanjem operativne efikasnosti i smanjenjem troškova, s nadom da će time ublažiti negativne utjecaje trenutnih ekonomskih uvjeta.

Investitori i dioničari pažljivo prate situaciju, dok se FedEx suočava s izazovima prilagodbe poslovanja u dinamičnom okruženju i teškoćama izazvanim nestabilnostima na globalnom tržištu.

Povezani članci

Najnovije objave

METRANS Grupa preuzela hrvatsku tvrtku Adria rail

Adria Rail, kao hrvatska tvrtka koja se bavi vožnjom intermodalnih vlakova za, iz i kroz Hrvatsku, postala je 100% članica METRANS Grupe nakon što...