14.1 C
Zagreb
Petak, 23. veljače, 2024.

Prodaje se DB Schenker, prihod će se iskoristiti za smanjenje duga

DB Schenker je pozitivno pridonio gospodarskom rastu DB Grupe tijekom godina. Međutim, podružnica DB-a trebat će više kapitala i fleksibilnosti za vlastiti rast

Deutsche Bahn AG je pokrenuo proces prodaje svoje logističke podružnice DB Schenker. Međunarodno logističko tržište nudi izvrsne izglede za dugoročni rast, a kao jedna od 4 najveće svjetske logističke tvrtke, DB Schenker ima solidnu poziciju na tržištu.

DB Schenker je pozitivno pridonio gospodarskom rastu DB Grupe tijekom godina. Međutim, podružnica DB-a trebat će više kapitala i fleksibilnosti za vlastiti rast.

Zadržat će sav prihod od prodaje, od čega će veliki dio biti iskorišten za smanjenje duga. Prodaja bi postavila focus Deutsche Bahna na njegovu osnovnu djelatnost i provedbu strategije Strong Rail. Deutsche Bahn je već dovršio ili ugovorno dogovorio prodaju nekoliko svojih poslovnih jedinica na inozemnim tržištima te bi još jedan veliki korak napravio otpuštanjem DB Schenkera.

U prosincu 2022. Nadzorni odbor Deutsche Bahna AG dodijelio je Upravi DB-a zadatak da ispita slučaj i pripremi se za potencijalnu prodaju cjelokupnog udjela u DB Schenkeru. Konačna odluka o prodaji DB Schenkera temeljit će se na zasebnoj odluci koju će usvojiti Nadzorni odbor Deutsche Bahn AG na kraju procesa prodaje. Proces je također podložan općim kretanjima na tržištu kapitala, stoji u službenom priopćenju.

U usporedbi sa svojim konkurentima, DB Schenker ima jaku poziciju u svim relevantnim industrijskim sektorima, odnosno kopnenom, zračnom i oceanskom teretu, te u sveobuhvatnim i specijaliziranim logističkim rješenjima. S nekih 76.600 zaposlenika na više od 1.850 lokacija u više od 130 zemalja, tvrtka je jedan od vodećih svjetskih pružatelja logističkih usluga.

Povezani članci

Najnovije objave

METRANS Grupa preuzela hrvatsku tvrtku Adria rail

Adria Rail, kao hrvatska tvrtka koja se bavi vožnjom intermodalnih vlakova za, iz i kroz Hrvatsku, postala je 100% članica METRANS Grupe nakon što...