14.1 C
Zagreb
Petak, 23. veljače, 2024.

Siemens novom akvizicijom radi još veći iskorak u e-mobilnosti

Ova integracija omogućit će Siemensu da bolje odgovori na rastuću potražnju za infrastrukturom punjenja električnih vozila

Njemačka multinacionalna tehnološka grupa Siemens nedavno je dovršila akviziciju Helioxa, specijalista za brzo punjenje električnih vozila, uključujući kamione, autobuse i automobile. Ova akvizicija predstavlja ključni korak za Siemens u proširenju svog portfelja punjenja e-mobilnost i jačanju prisutnosti na tržištima širom svijeta.

Siemens već posjeduje snažan portfelj proizvoda za punjenje električnih vozila, a Heliox će dodatno obogatiti tu ponudu, donoseći proizvode i rješenja u rasponu od 40 kilovata do megavatskih rješenja za punjenje vozila na skladištu i tijekom rute. Ova integracija omogućit će Siemensu da bolje odgovori na rastuću potražnju za infrastrukturom punjenja električnih vozila.

“Svjedoci smo neusporedivog rasta na tržištu infrastrukture za punjenje električnih vozila. Rješenja za brzo punjenje istosmjernom strujom za vozne parkove e-buseva i e-kamiona smatraju se najbrže rastućim segmentom ovdje. Akvizicijom Helioxa, Siemens eMobility je u dobroj poziciji da služi našim klijentima širom svijeta”, poručio je Matthias Rebellius, glavni izvršni direktor tvrtke Smart Infrastructure i član upravnog odbora Siemens AG.

Heliox, osim proizvoda za punjenje istosmjernom strujom, također nudi usluge nadzora punjača i upravljanja energijom. Ovo proširuje portfelj IoT proizvoda tvrtke Siemens eMobility i jača njegovu ponudu digitalizacije i softvera, pružajući dodatnu vrijednost korisnicima.

Kombinacija portfelja punjenja dviju kompanija stvara snažnu ponudu za korisnike e-buseva i e-kamiona. Heliox će iskoristiti Siemensove mogućnosti industrijalizacije, globalne prodajne mreže i infrastrukture, čime će povećati proizvodnju i zadovoljiti rastuću potražnju kupaca.

Siemens eMobility, kao dio Siemensove pametne infrastrukture, sada nudi još širi raspon hardvera, softvera i usluga omogućenih za IoT, pokrivajući AC i DC punjenje od 11 kW do 1 megavata za različite aplikacije.

Siemens je Heliox kupio od privatne investicijske tvrtke Waterland i entiteta u vlasništvu grupe zaposlenika i pojedinačnih dioničara. Ova akvizicija postavlja Siemens kao ključnog igrača u rastućem tržištu punjenja električnih vozila, potvrđujući njegovu predanost inovacijama i održivoj mobilnosti.

Povezani članci

Najnovije objave

METRANS Grupa preuzela hrvatsku tvrtku Adria rail

Adria Rail, kao hrvatska tvrtka koja se bavi vožnjom intermodalnih vlakova za, iz i kroz Hrvatsku, postala je 100% članica METRANS Grupe nakon što...