15.2 C
Zagreb
Petak, 23. veljače, 2024.

Prestižni indeks održivosti Iveco Grupu prepoznao kao primjer dobre prakse

Trgovački div Iveco Grupa među 13 lidera u kategoriji strojeva i električne opreme prema prestižnom indeksu održivosti

U svojoj prvoj godini kao samostalna tvrtka, Iveco Grupa s ponosom se pridružila ekskluzivnom krugu održivih poslovnih lidera prema indeksu održivosti Dow Jones Sustainability Indices (DJSI). Ova prestižna lista obuhvaća globalne i europske tvrtke čije su prakse održivosti prepoznate putem procjene održivosti poduzeća koju provodi S&P Global.

Pokrenut 1999., Dow Jones Sustainability Index prvi je globalni indeks kojim se ocjenjuju vodeće svjetske tvrtke koje svoje poslovanje temelje na održivom razvoju. Iveco Grupa se pozicionirala među 13 kompanija u kategoriji strojeva i električne opreme koje su uključene u DJSI World Index od ukupno 89 pregledanih tvrtki. Dodatno, kao jedan od šest potvrđenih članova DJSI Europe indeksa, Iveco Group se ističe među 33 sektorska konkurenta.

Gerrit Marx, izvršni direktor Iveco Grupe, izrazio je zadovoljstvo zbog uključivanja tvrtke na ovu prestižnu listu, naglašavajući to kao rezultat jasnog opredjeljenja prema održivim poslovnim praksama. Marx ističe da je ovo priznanje potvrda njihove ambicije da budu lider u održivosti te da su integrirali ESG (Environmental, Social, Governance) prakse u svaki aspekt poslovanja.

“Održivost je sastavni dio naše dugoročne strategije i poslovanja. Nastavit ćemo težiti izvrsnosti u ovim područjima kako bismo poticali stvaranje održivijeg društva”, izjavio je Marx.

S&P Dow Jones Indices, kao najveći izvor esencijalnih indeksnih koncepata, podataka i istraživanja u svijetu, pruža investitorima ključne informacije za uspostavljanje suradnji i partnerstva. Uključenje Iveco Grupe u DJSI World i DJSI Europe indekse svjedoči o visokim standardima održivosti koje tvrtka primjenjuje u svom poslovanju.

Ovim priznanjem Iveco Grupa potvrđuje svoj angažman prema održivom poslovanju te nastavlja graditi poziciju lidera u industriji kroz integraciju održivosti u svoje poslovne strategije i prakse.

Povezani članci

Najnovije objave

METRANS Grupa preuzela hrvatsku tvrtku Adria rail

Adria Rail, kao hrvatska tvrtka koja se bavi vožnjom intermodalnih vlakova za, iz i kroz Hrvatsku, postala je 100% članica METRANS Grupe nakon što...