12.8 C
Zagreb
Subota, 13. travnja, 2024.

Walmart proširuje dostavu dronovima na dodatnih 1,8 milijuna kućanstava

Bespilotne letjelice Wing i Zipline omogućuju isporuke unutar 30 minuta ili manje, obuhvaćajući 75 posto stanovništva metro područja Dallas-Fort Worth

U nastojanju da transformira iskustvo kupovine i pruži nevjerojatnu brzinu isporuke, Walmart je proširio svoj inovativni program dostave dronovima na dodatnih 1,8 milijuna kućanstava u Teksasu. Ova proširena usluga obuhvaća 75 posto stanovništva metro područja Dallas-Fort Worth i označava partnerstvo između Walmarta i tvrtki za pokretanje bespilotnih letjelica, Wing i Zipline.

Inicijativa je započela 2021. godine u Arkansasu s partnerima Zipline i DroneUp, a već 2022. godine proširena je na više država. Sada, Walmart surađuje s Wingom, tvrtkom u vlasništvu Alphabetove matične tvrtke Google, kako bi omogućio dostavu u još 60.000 domova unutar 10 milja od odabranih Walmart lokacija u području Dallas-Fort Wortha.

Kupci koji se nalaze unutar pomenutog radijusa imaju privilegiju naručivanja proizvoda putem Walmartove platforme i primaju ih putem bespilotnih letjelica u roku od 30 minuta ili čak 10 minuta za neke hitne narudžbe. Ovo nije samo impresivna brzina, već i korak prema smanjenju ekološkog utjecaja, budući da su dostave dronovima potpuno bez emisija.

Walmart ističe da su njihove bespilotne isporuke omogućene zahvaljujući odobrenju Savezne uprave za zrakoplovstvo, što potvrđuje sigurnost i učinkovitost programa. Wing i Zipline, dvije tvrtke koje podržavaju ovu inovativnu uslugu, dobile su odobrenje upravljati bespilotnim letjelicama “bez posvećenog promatrača koji u svakom trenutku može vidjeti dron”.

“Zipline je uzbuđen što omogućuje Walmartovu viziju pružanja dostave kupcima tako brzo da se čini kao teleportacija”, izjavio je Keller Rinaudo Cliffton, suosnivač i izvršni direktor tvrtke Zipline.

Do sada je Walmart izveo 20.000 uspješnih isporuka dronovima, dok ovo proširenje u Teksasu označava njihovo najveće dosadašnje povećanje obuhvata, uključujući 30 novih gradova i općina unutar teksaškog velegrada.

Uz ovo proširenje programa dostave dronovima, Walmart ostaje predvodnik u trgovinskoj industriji, postavljajući nove standarde u brzini, učinkovitosti i ekološkoj odgovornosti.

Povezani članci

Najnovije objave

MAN predstavio novu generaciju kamiona za održivi teretni prijevoz

Riječ je o kamionu na vodikov pogon, koji predstavlja korak naprijed u dekarbonizaciji cestovnog teretnog prometa U traganju za održivijim rješenjima u prijevozu tereta, tvrtka...